Η νέα αθλιότητα που σκαρφίστηκε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ για να προπαγανδίσει τα περί κακής συμφωνίας (εικόνα)

Υπάρχει όριο στη διάδοση των fake news και στην προπαγάνδα; Όταν μιλάμε για τον ΣΚΑΪ και για ορισμένους από τους πιο προβεβλημμένους δημοσιογράφους του, η απάντηση είναι «όχι».

5b22414e1dc524cc7f8b45f4

Το Μακεδονικό είναι όπως καθένας αντιλαμβάνεται, ιδανικό θέμα, ώστε κάποιος να προπαγανδίσει τις απόψεις του. Υπάρχει βέβαια και η λύση για έναν δημοσιογράφο να γράψει την άποψή του εκφράζοντας την αντίθεσή του. Τούτο όμως είναι βέβαιο πως δεν θα βρει την ίδια ανταπόκριση με μια εικόνα για παράδειγμα από την οποία μπορεί κανείς να εξάγει τα συμπεράσματα που τον βολεύουν. 

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και πολιτικός ρεπόρτερ που επί χρόνια καλύπτει ΝΔ, επέλεξε τον δρόμο της διασποράς ψευδών ειδήσεων ώστε να υποστηρίξει τις θέσεις του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι, ανάρτησε στο twitter μια φωτογραφία στην οποία εργάτες από την πΓΔΜ φαίνονται να κρατούν στα χέρια τους μια πινακίδα με την προηγούμενη ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων το οποίο είχε βαφτιστεί από τους γείτονές μας ως «Μέγας Αλέξανδρος». 

Ο Γιάννης Πιτταράς, με την εγκυρότητα του πολιτικού συντάκτη, αναφέρει στο σχόλιό του με το οποίο συνοδεύει τη φωτογραφία πως έπειτα από τη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ, οι Σκοπιανοί «ξαναβάζουν 

τις πινακίδες» και σ’ αυτές «θα τοποθετήσουν 

μικρές μεταλλικές πλακέτες με την υποσημείωση ”σε ένδειξη φιλίας με την Ελλάδα”». 


Είναι βέβαιο πως ο κ. Πιτταράς γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι παλιά και δείχνει ακριβώς το αντίθετο, αφού οι εργάτες που εμφανίζονται στην εικόνα δεν επανατοποθετούν την πινακίδα, αλλά αντιθέτως την κατεβάζουν. Αυτό συνέβη τον χειμώνα, στο πλαίσιο της απόφασης της πΓΔΜ να αλλάξει ονόματα σε δρόμους αλλά και στο κεντρικό της αεροδρόμιο ώστε να μην παραπέμπουν στην ελληνική Μακεδονία. Επρόκειτο για μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της γειτονικής χώρας, ώστε να υπάρξει επιτέλους συμφωνία. 

Ακόμη όμως κι αν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δεν γνώριζε το γεγονός, ούτε και την ύπαρξη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, ακόμη κι αν έπεσε «θύμα» της προπαγάνδας κάποιου άλλου, δεν πρόσεξε πως οι εργάτες φορούν μπουφάν; Δεν πρόσεξε πως η εικόνα είναι τραβηγμένη τον χειμώνα και πάντως σίγουρα όχι τώρα; Εκτός αν φαντάστηκε πως οι εργάτες φόρεσαν τα μπουφάν τους με θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου (τόσο περίπου είχε της προηγούμενες ημέρες η πΓΔΜ) ώστε να ιδρώσουν και να χάσουν κανένα κιλό. Αστειευόμαστε φυσικά! Φανταζόμαστε πάντως ότι ένας ρεπόρτερ με την εμπειρία του Γιάννη Πιτταρά έχει την ικανότητα να παρατηρήσει το προφανές. Γιατί δεν το έκανε; Σ’ αυτό δεν μπορούμε να απαντήσουμε… 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…