Η ΝΔ προστατεύει τον Καλογρίτσα καλύτερα και από τον Φουρθιώτη

Ανεπιστρεπτί έχουν παρέλθει οι καιροί που η ΝΔ έβαζε φωτιά στα τόπια και στα βοσκοτόπια.

mitsotakis2 2

Σύσσωμος ο «γαλάζιος» μηχανισμός κόντευε να φορτώσει και το προπατορικό αμάρτημα στον «εργολάβο του ΣΥΡΙΖΑ». Πλέον, αγκαζέ με τους καναλάρχες, οι πολιτικοί κατήγοροι έγιναν τα πρωτοπαλίκαρα του Καλογρίτσα. Κι εκεί που πάσχιζαν να αποδείξουν ότι είναι απένταρος και παγαπόντης, τώρα του βαστούν την τσέπη μη και πέσουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Τα κίνητρα που οδήγησαν τη ΝΔ να ανάγει σε αιτία συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής τις αιτιάσεις του άλλοτε αφερέγγυου Καλογρίτσα είναι λίγο – πολύ γνωστά. Η πανδημία αρκεί. Αυτό, όμως, που δεν θα περίμενε ακόμα και ο πιο φανατικός ψηφοφόρος της ΝΔ από τα «βοσκοτόπια» της Ιθάκης είναι να δει το κόμμα του να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση πολιτική εργολαβία υπέρ Καλογρίτσα.

Αν και βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο Χρήστος Καλογρίτσας ορίστηκε δεύτερος μάρτυρας. Γιατί; Διότι η ΝΔ επέβαλλε να προηγηθεί ο συνεργάτης του, Κυριάκος Τόμπρας. Και ποιος είναι αυτός; Πρόκειται για τον μάρτυρα που κατέθεσε μετά από αίτημα Καλογρίτσα στις Αρχές ότι ο ίδιος ήταν ο διαμεσολαβητής με τον λιβανέζικο κολοσσό και όχι ο Νίκος Παππάς. Κοινώς, τον άδειασε. Και τότε γιατί τον καλούν; Εδώ, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτική εξυπηρέτηση προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα ο εργολάβος. Κι άλλοι υποστηρίζουν ότι επίκειται μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα από τον Κ. Τόμπρα κι ας αντιμετωπίσει την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης. Διαλέγετε και παίρνετε μέχρι να τα ξεκαθαρίσει όλα η ζωή. Σε κάθε περίπτωση, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δεν μπόρεσε να κρυφτεί και παραδέχτηκε -άνθρωπος είναι, μην τον σταυρώσουμε- ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έχει το κακό συνήθειο να πέφτει σε αντιφάσεις.

Πάμε τώρα στο κυρίως πιάτο. Ιδιοκτήτης της εταιρίας που διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια και πρώτος εκδότης του Documento δεν ήταν ο Χρήστος, αλλά ο γιος του, Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Αυτός ξημεροβραδιάστηκε στα ράντζα της ΓΓΕΕ για την άδεια που δεν πήρε, βάζοντας την τζίφρα για την κυκλοφορία του Documento. Ναι, της εφημερίδας που σύμφωνα με τη ΝΔ εκδόθηκε με τα 3 εκατ. ευρώ των Λιβανέζων κι ας αποδεσμεύτηκαν από το Δημόσιο μήνες μετά την κυκλοφορία του Documento. Πάρα ταύτα, η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ, που τελικά άλλαξε γνώμη, αποφάσισαν να μην καλέσουν τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο στην Προανακριτική κι ας δήλωνε ο ίδιος μετά την απόρριψή του από τον διαγωνισμό ότι έχασε 3 εκατ. ευρώ.

Κι εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα: Μα καλά, δεν ξέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας πώς και γιατί έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ από τη CCC; Κι αν δεν ξέρει ο ιδιοκτήτης, θα ξέρει ο πατέρας του ιδιοκτήτη; Γιατί αυτή η εξυπηρέτηση από τη ΝΔ; Μήπως είναι αίτημα του πατέρα να μην ταλαιπωρηθεί ο γιος; Τελικά, τη ΝΔ την ενδιαφέρει η αλήθεια για τα 3 εκατ. ή η οικογενειακή γαλήνη της οικογένειας Καλογρίτσα;

Επειδή όλα αυτά εκτυλίχθηκαν μόλις στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής πρέπει να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Ο Χρ. Καλογρίτσας μπορεί να μην έχει 14 αστυνομικούς και ένα θωρακισμένο με την ευγενική χορηγία της ΕΛ.ΑΣ, αλλά τέτοια κοινοβουλευτική προστασία από τη ΝΔ δεν είχε ούτε ο Φουρθιώτης. Με ή χωρίς διαπίστευση.

Πηγή: documentonews.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…