Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού

Η ΝΔ "προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του γι' αυτό το ζήτημα.

EK EYATH ΕΥΑΘ

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι “μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την «απαράδεκτα» χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το παζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό”.

Αναφέρει πιο συγκεκριμένα πως “μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η κα Σπυράκη ζήτησε την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ“.

“Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;“, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι “τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού” και υπογραμμίζει ότι “ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα“.

“Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης”, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει πως η θέση του είναι ξεκάθαρη: “Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο“.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…