Η ΝΔ ως φτιασιδωμένη «κουκλάρα»

Η κυρία Κεραμέως προσπαθεί να βρει τρόπους να θρησκειοποιήσει την εκπαίδευση και να κάνει το μάθημα της ιστορίας να μην έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση. Δεξιές αρλούμπες

4331398 1

Η απόφαση της υπουργού παιδείας κυρίας Κεραμέως, για την επαναφορά της λεγόμενης «αριστείας» στα δημοτικά σχολεία, ώστε οι αριστούχοι μαθητές να σηκώνουν τη σημαία κατά τις παρελάσεις των εθνικών εορτών, ήταν η αναμενόμενα συμβατική, χωρίς φαντασία και ευαισθησία. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο.

Μας είπε ότι το προηγούμενο νομοσχέδιο επιβράβευε την ήσσονα προσπάθεια και προωθούσε τον εξισωτισμό προς τα κάτω.

Ακούγεται λίγο υποκριτικό να το αναφέρει αυτό η εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ, διόρισε κάποιον χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου, παρόλο που ο νόμος το απαιτούσε Μετά άλλαξαν τον νόμο ώστε πλέον να μην απαιτείται πανεπιστημιακό πτυχίο. Άραγε αυτό πως λέγεται; Μήπως αριστεία προς τα κάτω;

Την περασμένη χρονιά που ίσχυε ο νόμος της «ήσσονος προσπάθειας» και «ο εξισωτισμός προς τα κάτω», σ’ κάποιο δημοτικό σχολείο έγινε κλήρωση και κληρώθηκε την σημαία να την κρατήσει ένας μαθητής, ο οποίος τις μισές ώρες ήταν ενταγμένος σε μία συμβατική τάξη και τις άλλες μισές ώρες έκανε μάθημα με δασκάλους για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Κυρία Κεραμέως με την επαναφορά της «αριστείας» όπως λέτε, ο μαθητής αυτός δεν θα σήκωνε ποτέ την σημαία. Γιατί ποτέ δεν θα ήταν ένας «άριστος» μαθητής. Όσο κι αν προσπαθούσε. Είναι δίκαιο; Είναι ηθικό; Η σημαία τον αγνοεί αυτόν τον μαθητή;

Για. την κοινωνία μας, για τον πολιτισμό μας, το να σηκώσει την σημαία ο συγκεκριμένος μαθητής, ήταν μιά μεγάλη νίκη. Μια νίκη ισοπολιτείας, ευαισθησίας και πολιτισμού.

Όμως όλα αυτά για την κυβέρνηση της ΝΔ και την κυρία Κεραμέως είναι ψιλά γράμματα.

Η κυρία Κεραμέως προσπαθεί να βρει τρόπους να θρησκειοποιήσει την εκπαίδευση και να κάνει το μάθημα της ιστορίας να μην έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση. Δεξιές αρλούμπες.

Δεν καταλαβαίνει, ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ότι όταν τα ακούμε αυτά ανατριχιάζουμε. Όταν η δεξιά μιλά γιά έθνος, πατρίδα, εθνική συνείδηση, εθνικό αφήγημα, οι συνειρμοί από το παρελθόν και από το παρόν, οδηγούν στην οικονομική δυσωδία που διαχρονικά σκεπάζει η εθνικιστική διαλεκτική.

Η δεξιά σήμερα προσπαθεί να εφαρμόσει το δόγμα του κυρίου Βορίδη: «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς γιά να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές.»

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είναι και οι παρεμβάσεις τους στην ΕΥΠ. Χαφιέδες, ρουφιάνοι παντού.

Η σημερινή ΝΔ του «φιλελεύθερου» Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει χαρακτηριστικά που δεν είχε καμμία ΝΔ του παρελθόντος. Είναι βαθειά συντηρητική, επί της ουσίας ακροδεξιά. Θεωρεί ότι είναι παντοδύναμη και έχει αποφασίσει να αντιπαρατεθεί με όρους οδοστρωτήρα, με την δημοκρατική-προοδευτική παράταξη της αριστεράς τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα με κάθε τι προοδευτικό που την αμφισβητεί.

Η ακροδεξιά σήμερα δεν χρειάζεται να στέλνει τον κόσμο στα ξερονήσια. Δεν χρειάζεται να είναι εγκληματική οργάνωση που μαχαιρώνει και σκοτώνει, όπως η Χρυσή Αυγή. Μιλά για ιεροκύρηκες, για εθνική συνείδηση που αποκτάται μέσω του μαθήματος της ιστορίας, για σημαίες και σταυρούς. Μπορεί να είναι στυλάτη, να μιλά για λίγο «αιματάκι», εν μέσω χαριεντισμών στα πρωινάδικα της τηλεόρασης, με τους εύθυμους παρουσιαστές. Μπορεί να φαίνεται καθημερινή, φυσιολογική, κανονική.

Η ματιά της όμως είναι σκοτεινή, μισεί τις ανοιχτές κοινωνίες, μισεί την αλληλεγγύη και είναι ακραία ταξική. Χαϊδεύει τα λαϊκά στρώματα με εθνικισμούς και ξενοφοβίες και την επάνω μεσαία τάξη με κηρύγματα περί «βέλτιστης προσπάθειας», και εξισωτισμου «προς τα πάνω».

Χρέος μας είναι να μιλάμε, να αντιδράμε, να τους αποκαλύπτουμε και να αντιστεκόμαστε. Η κοινωνία που θέλουν να φτιάξουν είναι φοβική και δεν θα αμφισβητεί την παντοδυναμία τους. Χωρίς νέες ιδέες, με αποδυναμωμένα κινήματα, με ανύπαρκτο συνδικαλισμό με αδιάφορους φοιτητές. Ονειρεύονται μια κοινωνία καταναλωτών hamburgers, reality shows, ανούσιων celebrities.. Μια κοινωνία που αποχαυνωμένη δεν θα αντιδρά. Έτσι πιστεύουν ότι θα εξαφανίσουν τις ελαττωματικές ιδέες της αριστεράς.

Σιγά μην το καταφέρουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…