ΆΤ

Άγγελος Τσέκερης

Η Ν.Δ., οι συντάξεις και ο ρόλος της Μιράντας Ξαφά

Η Μ. Ξαφά δεν χάνει ευκαιρία να υπερασπίζεται στα κανάλια την ανάγκη να καρατομηθούν δραστικά οι συντάξεις. Οι απόψεις αυτές εκθέτουν τον Κ. Μητσοτάκη, του οποίου άτυπη σύμβουλος είναι η ένθερμη κήρυκας του θατσερικού ταλιμπανισμού.

ξαφά1

Στην πραγματικότητα η επιθυμία της Ν.Δ. να κοπούν οι συντάξεις δεν ωθείται μόνο από ιδεολογικά κίνητρα. Αυτό που θα ήθελε διακαώς το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη είναι να κοπούν οι συντάξεις από την παρούσα κυβέρνηση. Ώστε να προκληθεί κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας, αλλά και να στηριχθεί το αντιπολιτευτικό αφήγημα περί “τέταρτου Μνημονίου”.

Ο μοχλός για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα ήταν η πίεση από τους θεσμούς. Εκεί επένδυσε τις ελπίδες της η Νέα Δημοκρατία. Και στην πραγματικότητα αυτό κάνει. Τα οκτώ τελευταία χρόνια, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, βασίζεται στις πλάτες των δανειστών για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές της επιδιώξεις. Έτσι από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2019 όλη η πολιτική της επικεντρώθηκε στο να εκλιπαρεί τους ξένους να απαιτήσουν, στο πλαίσιο των τεσσάρων αξιολογήσεων, μέτρα των οποίων η σκληρότητα θα αποσταθεροποιούσε την κυβέρνηση. Δεν της βγήκε.

Το ίδιο έκανε και με τις συντάξεις. Και προφανώς, για να καταφέρει τους Ευρωπαίους, θα έπρεπε να επιδοθεί σε ένα αποτελεσματικό λόμπινγκ υπέρ των περικοπών με την επίκληση της δογματικής νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας. Αυτός είναι ο ρόλος διαφόρων λαγών. Μεταξύ αυτών είναι και η Μ. Ξαφά.

Το χαρτί αυτό κάηκε για την αντιπολίτευση. Η κυρία Ξαφά όμως είναι πάντα εδώ για να μας υπενθυμίζει ποιο θα είναι το περιβάλλον συμβούλων που θα διαμορφώνει την οικονομική πολιτική έτσι και η Ν.Δ. έρθει στα πράγματα. Μπορεί ο κυνισμός της να είναι εξοργιστικός. Αλλά, αν δεν μιλούσε δημοσίως η κ. Ξαφά, θα έπρεπε να την παρακαλάμε να το κάνει.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…