Η ΝΔ, ο Καλογήρου και ο… Προκρούστης

Η ΝΔ έχει βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη ακόμα και βασικές αρχές της αστικής δημοκρατίας, κόβοντας με τσεκούρι την πραγματικότητα ώστε να χωράει στο αντιπολιτευτικό της αφήγημα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

«Ο κ. Καλογήρου έχει εκπροσωπήσει εκτός δικαστικής αίθουσας κι έχει υπερθεματίσει υπέρ απόψεων και θέσεων ανθρώπων καταδικασμένων για τρομοκρατία».

Την παραπάνω, δήλωση, έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στον “Αθήνα 9.84”.

Βέβαια, πριν την παρέμβαση της Μ. Σπυράκη, είχε προηγηθεί μια, συνήθης τα τελευταία χρόνια, διαδικασία συγκοινωνούντων δοχείων. Πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ, με ταχύτητα αστραπής, άρχισαν να διαμορφώνουν τη γραμμή, την οποία και η ΝΔ θα ανακυκλώσει ώστε να επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα, τις ιστοσελίδες και τα κεντρικά Δελτία των σταθμών, λίγες ώρες αργότερα.

«Ο Καλογήρου, υπερασπίστηκε τρομοκράτες», ήταν η κεντρική γραμμή και τα social media των γνωστών-αγνώστων «μπαχαλάκηδων» της ενημέρωσης πήραν «φωτιά».

Το «Πρώτο Θέμα», πάντα πρωτοπόρο, έσπευσε να δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης της διαστρεβλωμένης πραγματικότητας.


Σειρά πήρε, ο τερατώδης μηχανισμός προπαγάνδας και “liberal” τρολ της ΝΔ. Η γνωστή σε όλους “Ομάδα Αλήθειας”, που το προχώρησε ένα βήμα πιο δεξιά…



Και επειδή πιο δεξιά δεν πήγαινε το τιμόνι, η διαδρομή ολοκληρώθηκε με καίρια παρέμβαση του… Καιάδα της νεοναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.


Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον, είναι να δούμε τις υποθέσεις περί “καταδικασμένων για τρομοκρατία” στις οποίες αναφέρεται η Μαρία Σπυράκη και οι συναγωνιστές της. 

Η πρώτη υπόθεση είναι αυτή του Αγγελέτου Κανά, του πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ΕΛΑ. Δικηγόρος του ήταν ο Αλέξης Κουγιας, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν τότε και ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος και είχε ενεργή συμμετοχή στην υπόθεση. Μια υπόθεση η οποία έληξε με τη τελεσίδικη αθώωση του Αγγελέτου Κανά, το 2009.

Η δεύτερη υπόθεση ήταν αυτή του Κώστα Σακκά, για τον οποίον είχε συνηγορήσει δημοσίως ο Μιχάλης Καλογήρου, αλλά δεν ήταν δικηγόρος του όπως αφήνουν να εννοηθεί η Μαρία Σπυράκη και τα ΜΜΕ που στηρίζουν τη γραμμή της.

Να θυμίσουμε, επ’ ευκαιρία, πως ο Κώστας Σακκάς, κατά τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση “Πυρήνες της Συνομωσίας της Φωτιάς” και είχε προφυλακιστεί για 31 μήνες, χωρίς καν να δικαστεί ξεπερνώντας κάθε νόμιμο όριο. Η απεργία πείνας του Κ. Σακκά είχε προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και αλληλεγγύης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μάλιστα, τότε, για την υπόθεση του Κώστα Σακκά, είχε παρέμβει με άρθρο της και η Βρετανική εφημερίδα, Guardian, γράφοντας πως «στην Ελλάδα, τα πράγματα κινούνται γρήγορα – εκτός από τη δικαιοσύνη για τον Κώστα Σακκά. Πίσω από την απεργία πείνας του αναρχικού είναι η ιστορία της παράνομης κράτησης του. Θα ακουγόταν απίστευτο στο πρόσφατο παρελθόν». 


Την εποχή που η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεινε εν μία νυκτί την ΕΡΤ, έκοβε για 12η φορά συντάξεις και έκοβε, με ταχύτητα τσιτάχ, τον βασικό μισθό στα 580 ευρώ, η επιτηδευμένη κωλυσιεργία στην υπόθεση Σακκά, έβριθε από πολιτική σκοπιμότητα και ακροδεξιές εμμονές. Ακόμα και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος κατά τη διάρκεια της δίκης του, καθώς το μέγιστο όριο προφυλάκισης είχε λήξει.

Στην ταμπακιέρα τώρα. Είναι σαφές πως η ΝΔ, όχι μόνο απευθύνεται στα κατώτερα ένστικτα του δυνητικού κοινού της, αλλά προσπαθεί κουτοπόνηρα και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να συμψηφίσει τον Καλογήρου με το Βορίδη και την υπόθεση Φλώρου

Μόνο που οι υποθέσεις είναι τόσο διαφορετικές -και ενδεικτικές του ήθους- που αναγκάζεται να ακολουθήσει τη λογική του Προκρούστη. Να κόψει δηλαδή τα πόδια των υποθέσεων με τσεκούρι, ώστε να χωρέσουν στο κρεβάτι. Να μην προεξέχει και να μην περισσεύει τίποτα. 

Ο Μάκης Βορίδης υπερασπίστηκε έναν καταχραστή κατά του δημοσίου, ο οποίος και καταδικάστηκε, την περίοδο που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ ο Μιχάλης Καλογήρου υπερασπίστηκε ως δικηγόρος έναν αθώο και υπερασπίστηκε δημοσίως έναν άλλον αθώο, σε υποθέσεις κρατικής αυθαιρεσίας και πολιτικής σκοπιμότητας. Παρόλα αυτά, ακόμα και στην υπόθεση Βορίδη, σε καμία περίπτωση δε μέμφεται ο εντολοδόχος ενός οποιουδήποτε πολίτη που δικάζεται. Η κριτική γίνεται στον εν ενεργεία πολιτικό και στην μετέπειτα πολιτική εκμετάλλευση από τη ΝΔ, της αποφυλάκισης Φλώρου.

Με αυτή την ακροδεξιά λογική, η ΝΔ, στρέφεται κατά της ίδιας της αστικής δημοκρατίας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προσπαθεί αγωνιωδώς να αντιμετωπίσει τις «ελαττωματικές ιδέες της αριστεράς»… με το τσεκούρι του Προκρούστη, αγνοώντας πως ο μυθικός εγκληματίας θανατώθηκε από το Θησέα με τα ίδια του τα όπλα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…