Newsroom

Newsroom

Η ΝΔ μεθοδικά και στοχευμένα ανοίγει ζήτημα για τις αμβλώσεις

Μετά την ξενοφοβική-ακροδεξιά ρητορική στο μεταναστευτικό, την πιο σκληρή εκδοχή του δόγματος «Νόμος και Τάξη», η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται αποφασισμένη να γίνει η ελληνική Alt-Right τραμπική Δεξιά

4991387

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε με πομπώδη και εκκωφαντικό τρόπο, όπως στην περίπτωση του μεταναστευτικού, είτε με έναν πιο υποδόριο και ύπουλο τρόπο, όπως στην περίπτωση των αμβλώσεων, είναι διατιθεμένη να «ανοίξει» όλα τα ζητήματα της τραμπικής ακροδεξιάς ατζέντας.

Το νέο κοινωνικό δικαίωμα που σιγά-σιγά βάζει στο στόχαστρο είναι το δικαίωμα της έκτρωσης. Το αναφαίρετο δηλαδή δικαίωμα των ανθρώπων να αποφασίζουν για το τι θέλουν για τους εαυτούς τους. Το δικαίωμα να μην τιμωρείται και να μην δαιμονοποιείται η σεξουαλικότητα και η αναπαραγωγή.

Στόχος, η επιστροφή στο μεσαίωνα, η τέρψη του ακροδεξιού ακροατηρίου της, η εμπέδωση των πιο συντηρητικών και σκοταδιστικών ιδεολογημάτων.

Μια καλή «γεύση» από αυτή τη μεθόδευση, έδωσε σήμερα με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης….

«Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας», έγραψε ο Άδωνις με αφορμή πρωτοσέλιδο κυριακάτικης αθλητικής εφημερίδας αφιερωμένο στο δημογραφικό. 

Εδώ μάλιστα ο Άδωνις συνδέει το ζήτημα των εκτρώσεων με τον κίνδυνο εξάλειψης του Έθνους μας. Ρητορική βγαλμένη από τα πιο αραχνιασμένα ντουλάπια της ακροδεξιάς.

Μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές της κυβερνητικής στρατηγικής περί «πάταξης των αμβλώσεων» είναι βέβαια η τραγική ανάρτηση της Χριστίνας Αλεξοπούλου. Βουλευτής της ΝΔ στην Αχαΐα.

Η Χ. Αλεξοπούλου με αφορμή την αναχρονιστική απόφαση της Ιεραρχίας για την καθιέρωση της «ημέρας του αγέννητου παιδιού» είχε δηλώσει: «Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι «το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως».

Για να μην είμαστε όμως άδικοι με τους «υφιστάμενους». Τη σημαία του αγώνα κατά των αμβλώσεων προφανώς και είχε σηκώσει πρώτος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Μάρτιο του 2019, μιλώντας στη Βουλή για τη δημογραφική πολιτική είχε υπερτονίσει τον «συγκλονιστικά μεγάλο αριθμό των εκτρώσεων».

Ο Κ. Μητσοτάκης στην τότε τοποθέτηση του είχε προσθέσει ότι οι εκτρώσεις εκτιμώνται περίπου στις 150.000 ετησίως πολλές εκ των οποίων αφορούν ζευγάρια που έχουν ήδη παιδιά και σημείωσε ότι εάν μπορούσε έστω και το 10% αυτών των εκτρώσεων να αποφευχθεί, θα είχαμε παραπάνω γεννήσεις από ζευγάρια που μπορούν να υποστηρίξουν παιδιά και θέλουν παιδιά.

Για να καταλήξει και να συνδέσει το δημογραφικό με το «κεντρικό αίτημα όλων των Ελλήνων για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Εντελώς τυχαία, υπάρχει και η γνωστή πλέον ανάρτηση του Τζήμερου στο Facebook, που χωρίς καμία αιδώ λέει ότι η έκτρωση είναι φόνος.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή μιλά για απαγόρευση των αμβλώσεων ώστε να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα και να  αναχαιτιστεί η αλλοίωση του ελληνικού Έθνους!

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…