Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε "εθνολαϊκιστικό μόρφωμα"

«Έχετε στρώσει το χαλί στον εθνικισμό», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στα όσα είπε στην ομιλία του ο Αντ. Σαμαράς και επισήμανε στην Ν.Δ. τονίζοντας ότι τα όσα είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης είναι «φυσικό επακόλουθο» της μετατροπής της Ν.Δ. σε «εθνολαϊκιστικό μόρφωμα».

5aa93aae1dc5249e728b45a4

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «όταν η Ν.Δ. μιλά για προδοσία η Χρυσή Αυγή θα μιλήσει για πραξικόπημα» εκτιμώντας ότι αυτό είναι «η πιο επικίνδυνη συνέπεια» της τεράστιας πολιτικής παραχώρησης που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης στην «ακροδεξιά ηγετική ομάδα που ελέγχει ο Αντ. Σαμαράς» και καταλογίζοντάς της «ακέραια κι ολοκληρωτική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει».

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι η ομιλία του Αντ. Σαμαρά είχε ένα «ύφος απολογίας», καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μια ιστορική αναδρομή «για να ζητήσει μια άκομψη συγγνώμη γιατί έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε τις εκτιμήσεις του Αντ. Σαμαρά ότι τα πήγε καλά στις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και θύμισε την ιστορική αποτίμηση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη που είχε δηλώσει καθαρά ότι ο Αντ. Σαμαράς «τα έκαμε μούσκεμα».

Ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν είπε αν ο ίδιος στηρίζει ή όχι λύση με σύνθετη ονομασίας παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο περιλαμβάνονταν στις πραγματικές του δηλώσεις όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία. Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Αντ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την διάσπαση της Ν.Δ. μέσω του Μακεδονικού, ο Δ. Τζανακόπουλος παρατήρησε δηκτικά ότι «αυτός που έχει ταλέντο στην διάσπαση της Ν.Δ. είναι ο ίδιος, το έχει ξανακάνει».

Το «Συνταγματικό παράδοξο» περί δήθεν ανάγκης της κυβέρνησης να ζητήσει την έγκριση της Βουλής για την υπογραφή της συμφωνίας, δηλαδή να ζητήσει «άδεια για να ασκήσει την νόμιμη συνταγματική της δυνατότητα». Το «οικογενειακό παράδοξο», καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δικαίωσε τον Αντ. Σαμαρά που ανέτρεψε τον πατέρα του αποδεικνύοντας την «πολιτική ομηρία» του από την ακροδεξιά ομάδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τέλος ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε σχετικά με την συμφωνία ότι «βρέθηκαν δύο ηγέτες με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους» ώστε να δώσουν οριστικό τέλος σε ένα ζήτημα που «στερούσε πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο» και να κλείσουν το κεφάλαιο της «εθνικιστικής έξαρσης».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…