Η ΝΔ απέρριψε αίτημα να διευκρινίσουν οι πάροχοι αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί

Με τον ισχυρισμό ότι «το Κοινοβούλιο δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα», ο Θανάσης Μπούρας απέρριψε το αίτημα

parakolouthisi

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάσης Μπούρας, απέρριψε το αίτημα της μειοψηφίας να αποσταλεί ερώτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό να ξεκαθαριστεί το ενδεχόμενο να ήταν υπό καθεστώς παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κι άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Άλλο ένα τεκμήριο ενοχής φορτώνεται στην πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης να γνωστοποιήσουν οι πάροχοι στη Βουλή εάν υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, ευρωβουλευτές ή ακόμα και δημοσιογράφοι που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Κατά το πρώτο σκέλος της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής, το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν εκπρόσωποι από τον ΟΤΕ, τη Vodafone, τη Wind και την OTEGLOBE. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι εκπρόσωποι των παρόχων διαβεβαίωσαν τα μέλη της Επιτροπής πως διατηρούν αρχείο για όλες τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Ως εκ τούτου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, κατέθεσε αίτημα να αποσαφηνίσουν οι πάροχοι εάν υπάρχουν ή υπήρχαν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα που ήταν θύματα… νόμιμων επισυνδέσεων, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με το αίτημα του τρίτου κόμματος συμφώνησε και η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πρώτος μετά από επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ ότι έπρεπε να ληφθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ωστόσο, η ΝΔ –πιστή στο δόγμα της «ομερτά»– απέρριψε το εν λόγω αίτημα, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, να ισχυρίζεται πως το Κοινοβούλιο δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της εξίσου ενοχικής τροπολογίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2021 μετά το αίτημα του Θανάση Κουκάκη για σχετική ενημέρωση, η ΑΔΑΕ δεν δύναται να ενημερώσει ούτε καν τα θύματα της παρακρατικής πρακτικής της ΕΥΠ που αδίκως τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Δεύτερος «γύρος»

Μετά την ακρόαση των εκπροσώπων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, το κατώφλι της Επιτροπής πέρασαν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού και πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, Γιώργος Γεραπετρίτης, η αρμόδια για την Υπηρεσία εισαγγελέας, Βασιλική Βλάχου, και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. 

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

νταλαρας5

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

«Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα», ανέφερε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Νταλάρας

ΕΡΤ: Τι συνδέει του 4 παλαίμαχους που σχολιάζουν το Euro – Οι σχέσεις με ΝΔ και Μητσοτάκη

ΕΡΤ

ΕΡΤ: Τι συνδέει του 4 παλαίμαχους που σχολιάζουν το Euro – Οι σχέσεις με ΝΔ και Μητσοτάκη

Οι περίεργες συμπτώσεις στην ΕΡΤ με τους 4 παλαίμαχους που επιστρατεύτηκαν για σχόλιο στους αγώνες…