Η ΝΔ απέρριψε αίτημα να διευκρινίσουν οι πάροχοι αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί

Με τον ισχυρισμό ότι «το Κοινοβούλιο δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα», ο Θανάσης Μπούρας απέρριψε το αίτημα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάσης Μπούρας, απέρριψε το αίτημα της μειοψηφίας να αποσταλεί ερώτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό να ξεκαθαριστεί το ενδεχόμενο να ήταν υπό καθεστώς παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κι άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Άλλο ένα τεκμήριο ενοχής φορτώνεται στην πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης να γνωστοποιήσουν οι πάροχοι στη Βουλή εάν υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, ευρωβουλευτές ή ακόμα και δημοσιογράφοι που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Κατά το πρώτο σκέλος της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής, το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν εκπρόσωποι από τον ΟΤΕ, τη Vodafone, τη Wind και την OTEGLOBE. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι εκπρόσωποι των παρόχων διαβεβαίωσαν τα μέλη της Επιτροπής πως διατηρούν αρχείο για όλες τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Ως εκ τούτου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, κατέθεσε αίτημα να αποσαφηνίσουν οι πάροχοι εάν υπάρχουν ή υπήρχαν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα που ήταν θύματα… νόμιμων επισυνδέσεων, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με το αίτημα του τρίτου κόμματος συμφώνησε και η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πρώτος μετά από επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ ότι έπρεπε να ληφθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ωστόσο, η ΝΔ –πιστή στο δόγμα της «ομερτά»– απέρριψε το εν λόγω αίτημα, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, να ισχυρίζεται πως το Κοινοβούλιο δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της εξίσου ενοχικής τροπολογίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2021 μετά το αίτημα του Θανάση Κουκάκη για σχετική ενημέρωση, η ΑΔΑΕ δεν δύναται να ενημερώσει ούτε καν τα θύματα της παρακρατικής πρακτικής της ΕΥΠ που αδίκως τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Δεύτερος «γύρος»

Μετά την ακρόαση των εκπροσώπων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, το κατώφλι της Επιτροπής πέρασαν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού και πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, Γιώργος Γεραπετρίτης, η αρμόδια για την Υπηρεσία εισαγγελέας, Βασιλική Βλάχου, και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. 

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε; Ένα ερώτημα που απασχολεί επαναστάτες, διανοούμενους, ακτιβιστές και γενικότερα πολιτικούς δρώντες για…

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν…

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την κατηγόρησε ότι «ξηλώνει» σήμερα τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα…