Newsroom

Newsroom

Νatalia Corvington: Mια φρέσκια φωνή…είκοσι μόλις χρόνων κάνει ντεμπούτο στη δισκογραφία

Ο Ian Ikon παρουσιάζει την Natalia Corvington που κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική δισκογραφία με το τραγούδι "Everywhere I go".

natalia

Ο Ian Ikon παρουσιάζει την Natalia Corvington που κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική δισκογραφία με το τραγούδι “Everywhere I go”.

Μία νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια κάνει την εμφάνιση της στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή με το τραγούδι «Everywhere I go» σε στίχους και μουσική του Ιan Iκon

Η εικοσάχρονη Νatalia Corvington, που μας μαγεύει με τη φωνή και την εξωτική αύρα της, έχει καταγωγή από την Αϊτή και κουβαλάει μία πλούσια ιστορία στο βιογραφικό της, παρά τη μικρή ηλικία της. 

Ο πατέρας της (Ζαν Ρομπέρ) έφυγε με βάρκα από τη χώρα του για να απαλλαχτεί από την αυταρχική διακυβέρνηση του δικτάτορα Φρανσουά Ντιβαλιέ, ο οποίος έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «Παπα-Ντοκ». Στη συνέχεια, έκανε πετυχημένη μουσική καριέρα στην Ελλάδα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΝ ΙΚΟΝ:

ian ikon

Φωτογραφία: Νίκος Βανδώρος

O Ιan Iκon που δραστηριοποιείται στον χώρο της μουσικής και της σύνθεσης, έγραψε τους στίχους και τη μουσική στο τραγούδι «Everywhere I go» και μας μιλάει για τη συνεργασία τους, τη μουσική και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μέσα στην κρίση.

-Πώς ήταν η συνεργασία σου με ένα τόσο φρέσκο πρόσωπο σαν τη Ναταλία; 
 
H Natalia παρ’ ότι είναι μόλις είκοσι χρονών είναι μια ώριμη τραγουδίστρια με μεγάλες φωνητικές δυνατότητες. Η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική και γι’ αυτό άλλωστε της εμπιστεύτηκα το κομμάτι το οποίο παρεπιμπτόντως μου προτάθηκε από δισκογραφικές να το ερμηνεύσουν άλλα γνωστά ονόματα. Πίστεψα όμως στην Natalia και ελπίζω να έχει είτε με αυτό το κομμάτι είτε με όποιο άλλο την επιτυχία που της αξίζει.
 
-Κάθε μέρα κυκλοφορούν δεκάδες καινούργια τραγούδια. Τι ξεχωριστό έχει το “Everywhere I Go”;

Πράγματι καθημερινά παράγονται χιλλιάδες κομμάτια Άν κάτι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι η ατία που θα κάνει ένα τραγούδι να ξεχωρίσει, αυτό είναι η μελωδία του. Η μουσική, μην το ξεχνάμε είναι μελωδία. Πάντα δίνω βάση στη μελωδία κι αυτό είναι το ξεχωριστό που επιδιώκω σε κάθε κομμάτι. Η παραγωγή βοηθάει, αλλά κυρίως σε κομμάτια που στερούνται μιας αυθεντικής μελωδίας και για λόγους που δεν με πολυενδιαφέρουν. Το “Everywhere I Go” είναι ένα pop κομμάτι με indie αναφορές. Στιχουργικά μιλά για ένα ταξίδι που επιφυλλάσει στον ταξιδιώτη μια απρόσμενη συνάντηση και αποκαλύπτει ένα κρυμμένο και απροσδόκητο πόθο.

-Ποιες είναι οι δικές σου μουσικές επιρροές;

Πάντα άκουγα πολλά είδη μουσικής και γι΄αυτό γράφω με ευκολία θα έλεγα τραγούδια με διαφορετικές μουσικές φόρμες.Κυρίως όμως άκουγα κι ακούω ξένη μουσική. Βοwie, Nino Rota, John Barry, Calexico. Επίσης ακούω τώρα πολλά νέα ονόματα που κινούνται στο χώρο της trip hop και της neo folk rock. Τελευταία ξεχώρισα ένα πολύ νέο καλλιτέχνη τον Αμερικανοχιλιανό Nikolas Jaar που δίνει μια ενδιαφέρουσα προοπτική στην deep house μουσική.Από τους δικούς μας Έλληνες ξεχωρίζω τον ταλαντούχο Cayetano.Και φυσικά από πάντα ακούω Χατζιδάκι.

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να ξεχωρίσει σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού και εμπορευματοποίησης της μουσικής;

Πολύ δύσκολο. Ειδικά για τους πρωτοεμφανιζόμενους, όπως η Natalia Corvington, ο αγώνας για διάκριση είναι ακόμη μεγαλύτερος. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι πλέον εξειδικευμένοι σε συγκεκριμένα είδη μουσικής κι έτσι κάθε τραγούδι ανήκει σε μία κατηγορία σταθμών κι αν παίξει εκεί σε playlist τότε και μόνο μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία και μάλιστα περιορισμένης εμβέλειας γιατί και το κοινό κάθε σταθμού είναι περιορισμένο.

-Η μουσική μπορεί να αποτελέσει ένα καταφύγιο μέσα στην κρίση; Υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας;
 
Η κρίση μπορεί να είναι καταφύγιο για νέα δημιουργικά projects αυτό όμως δεν σημαίνει πως ως φαινόμενο γεννά απαραίτητα και ποιοτικά πράγματα. Θέλω να πω δηλαδή ότι πολλά σημερινά καλλιτεχνικά έργα χαρακτηρίζονται από μία ευτέλεια που φαίνεται πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την γενικότερη οικονομική δυσμένεια. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η μουσική από όλες τις τέχνες λειτουργεί λυτρωτικά απέναντι στην κρίση και πως να το κάνουμε είναι βάλσαμο, επουλώνει πληγές, ανακουφίζει, λειαίνει τις ψυχές μας.

Λίγα ακόμα λόγια για τη Νatalia: 

Η Νatalia Corvington γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι μόλις 20 χρονών και η αγάπη της για τις τέχνες και τη μουσική εκδηλώθηκε από νωρίς. Στα 6 της ξεκινάει μαθήματα κλασσικού πιάνου και θεάτρου.  Στην εφηβεία λαμβάνει μέρος σε διάφορες μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παρακολουθεί χορό και στη συνέχεια παρακολουθεί μαθήματα Όπερας και Music Performance.  Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα σε Αθήνα και Ρόδο, συμμετείχε σε διάφορα musicals και τον Νοέμβριο του 2013 έκανε εμφανίσεις στο Λος Άντζελες.

 

 

 

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.