Η μυθική μάγισσα Κίρκη γίνεται τηλεοπτική σειρά

Η νέα τηλεοπτική σειρά του HBO αφορά μια μοντέρνα εκδοχή του αρχαίου ελληνικού μύθου της Κίρκης. 

κιρκη

Η σειρά με τίτλο «Circe», αποτελούμενη από οκτώ επεισόδια θα προβληθεί από τη νέα πλατφόρμα streaming HBO Max και είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μάντλιν Μίλερ.

«Το “Circe” περιγράφει μια ιστορία αγάπης, χαμού, τραγωδίας και αθανασίας, μέσα από τα μάτια μιας δυναμικής γυναίκας», αναφέρει η Σάρα Όμπρι, Πρόεδρος αυθεντικού προγράμματος του HBO Max.

Η Μίλερ στο βιβλίο προσεγγίζει τον μύθο της μάγισσας Κίρκης από την «Οδύσσεια» του Ομήρου μέσα από μια φεμινιστική ματιά. Η Κίρκη μεταμορφώνεται σε πανίσχυρη μάγισσα που αντιμετωπίζει θεούς, τιτάνες και άλλα μυθολογικά τέρατα.

Το μπεστ σέλερ της Μίλερ -το οποίο έχει πουλήσει 400.000 αντίτυπα παγκοσμίως- κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη. Αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει», αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου. 
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…