Newsroom

Newsroom

Η μυστηριώδης ρήση Ερντογάν: Τους είπαμε ότι αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα 

Συνεχίζει να κρατά υψηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν. «Σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος προς την Αθήνα.

AP 20223636304685 1

Ενώπιον των μελών του AKP, με αφορμή τη 19η επέτειο της ίδρυσης του κόμματός του, ο Ερντογάν συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Όπως τονίζει η Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση».

Ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους, ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου του, κάνοντας αναφορά για το Oruc Reis κι ενώ λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προτάξει τον διάλογο ως λύση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, όταν βρισκόταν σε «ανοιχτή γραμμή» με την Ευρώπη.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο Ερντογάν είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή: documentonews.gr