Newsroom

Newsroom

Η μυστηριώδης "Fedora" του Μπίλυ Γουάιλντερ σε παγκόσμια επανέκδοση

"Fedora"

fedora 1

H ταινία “Fedora” του Μπίλυ Γουάιλντερ (βραβευμένος με έξι Όσκαρ) κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σε παγκόσμια επανέκδοση. Μία πετυχημένη ηθοποιός του Χόλιγουντ αυτοκτονεί στις γραμμές του τρένου στο Παρίσι, σαν άλλη Άννα Καρένινα. Ο παραγωγός Μπάρι Ντέτβαϊλερ αναρωτιέται αν έχει μερίδιο ευθύνης για το θάνατό της μετά τη συνάντησή τους στην Κέρκυρα και με αυτόν τον τρόπο αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας. Πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ουίλιαμ Χόλντεν (“Stalag 17”) και η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Μάρτα Κέλερ, στο ρόλο της Fedora. Η “Fedora” μπορεί να φαίνεται σε κάποιους ξεπερασμένη, είναι ωστόσο ένα υπέροχο κινηματογραφικό κειμήλιο.

Ο Μπάρι είχε στα χέρια του μία κινηματογραφική διασκευή της Άννα Καρένινα, μεταφέροντάς της ότι κάποιοι σημαντικοί χρηματοδότες είχαν δεσμευτεί να επενδύσουν στην ταινία μόνο αν δεχτεί να υποδυθεί το ρόλο η Fedora. Παρότι η διάσημη ηθοποιός έδειχνε πρόθυμη και ικανή να πάρει τον ρόλο και να τον φέρει εις πέρας, τα σχέδια του παραγωγού προσέκρουσαν πάνω στη διάγνωση του γιατρού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Fedora πάσχει από παράνοια και είναι αδύνατον να παίξει… Στο μεταξύ η γοητευτική ντίβα φαίνεται να βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην Κέρκυρα από μία πολωνή κόμμισα και έναν γιατρό. Ποιο είναι τελικά το μυστικό που κρύβεται πίσω από την ιστορία της Fedora;

fedora

Η ταινία πραγματεύεται με αριστοτεχνικό τρόπο το θέμα της παρακμής του λαμπερού κόσμου του θεάματος και αποκαλύπτει τα μυστικά και τα σκοτάδια που κρύβονται πίσω από τις ντίβες και τους μεγάλους σταρ, οι οποίοι συχνά φυλακίζονται στα πλοκάμια ενός συστήματος που δεν μπορούν να ελέγξουν. Πώς μπορεί η επιτυχία να οδηγήσει κάποιον στην παράνοια; Μία δραματική αφήγηση γύρω από την ψευδαίσθηση του κόσμου του θεάματος και του κατασκευασμένου ονείρου, δοσμένη με μυστήριο και έντονες υπαρξιακές αναφορές. Μία ταινία που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς στους κινηματογράφους, παρ’ ότι τη διατρέχουν λίγο “γερασμένες” ίσως ερμηνείες.

Δείτε το τρέιλερ:

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία

Μπίλυ Γουάιλντερ

Σενάριο

Μπίλυ Γουάιλντερ

Τομ Τράιον

Ι.Α.Λ. Ντάιμοντ

Παραγωγή

Μπίλυ Γουάιλντερ

Ηθοποιοί

Γουίλιαμ Χόλντεν

Μαρτ Κέλερ

Χοσέ Φερέρ

Μάριο Αντόρφ

Στίβεν Κόλινς

Χένρι Φόντα

Μοντάζ Στέφαν Άρνστεν

Φρέντρικ Στάινκμαπ

Φωτογραφία

Τζέρι Φίσερ

Κοστούμια

Σαρλότ Φλέμινγκ

Σκηνικά

Αλεξάντρ Τράουνερ

Διάρκεια 114’

Διανομή Rosebud.21 & Οdeon

Πού παίζεται;

Δεξαμενή Θερινός
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
2103623942, 210-3602363
Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 23.00

ΨΥΡΡΗ
Σινέ Ψυρρή Θερινός

Σαρρή 40-44 (πίσω από το Θέατρο Αποθήκη)
2103247234
Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 23.00

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…