Η μυστηριώδης εξαφάνιση 25 προσφύγων στην Μεσσηνία – Καταγγελίες του Πετράκου για παρακρατικούς μηχανισμούς

«Έκτοτε η τύχη των 25 προσφύγων αγνοείται και το Λιμενικό επισήμως δηλώνει πως ουδέποτε σημειώθηκε το συμβάν» – καταγγέλλει ο κ. Πετράκος

5046926

Για εξαφανίσεις ανθρώπων που παραπέμπουν σε χουντικά καθεστώτα και παρακρατικούς μηχανισμούς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και στέλεχος της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος με αφορμή την πρόσφατη  μυστηριώδη εξαφάνιση 25 προσφύγων Κούρδων και Ιρακινών, ανάμεσά τους γυναίκες με ανήλικα παιδιά που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο το οποίο είχε προσαράξει στην βραχώδη ακτή Βασιλίτσι δίπλα από την Μεθώνη Μεσσηνίας.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του Ionion Fm, ο κ Πετράκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Πετράκος ,μετά τις δεκάδες επαναπροωθήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την εξαφάνιση των αφιχθέντων προσφύγων σε τρεις περιπτώσεις στα Κύθηρα, η κυβέρνηση επιλέγει την ίδια πρακτική της εξαφάνισης και για τους 25 πρόσφυγες που βγήκαν στη θέση Κούκουρας στο Βασιλίτσι της Μεσσηνίας την Τετάρτη 22  Σεπτεμβρίου στις 4μμ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βασιλιτσίου Νικοστέλιου Τομαροπανάγου, οι 25 επιβαίνοντες του ιστιοπλοϊκού μεταφέρθηκαν στην παραλία με τη συνδρομή του Λιμενικού. Κάτοικοι απ’ το Βασιλίτσι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή και έδωσαν νερό και τρόφιμα στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, οι οποίοι πιθανότατα διένυαν τη γνωστή διαδρομή έχοντας ξεκινήσει από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Υπάρχουν μάλιστα και οι σχετικές φωτογραφίες με το σκάφος και τους ανθρώπους…

Αργά το βράδυ τα 25 άτομα μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα προς άγνωστη κατεύθυνση, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη διαδικασία κατά την οποία μεταφέρονται με λεωφορείο σε χώρο της περιοχής, όπου υποβάλλονται και σε έλεγχο για Covid -19 και τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί.

«Έκτοτε η τύχη των 25 προσφύγων αγνοείται και το Λιμενικό επισήμως δηλώνει πως ουδέποτε σημειώθηκε το συμβάν» – καταγγέλλει ο κ. Πετράκος και σημειώνει:

«Άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσε και ο Λιμενάρχης Καλαμάτας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων “Αγωνιστική Συνεργασία” Θανάσης Πετράκος και “ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μωριά” Παναγιώτης Κάτσαρης, μεταφέροντας όπως είπε την επίσημη θέση του υπουργείου ότι δεν υπήρξε άφιξη προσφύγων ή μεταναστών στη Μεσσηνία…

«Επειδή γνωρίζουμε καλά πως οι κάτοικοι του Βασιλιτσίου δεν είναι τρελοί και επίσης γνωρίζουμε ότι για την κυβέρνηση δεν είναι πρώτη φορά που μεταχειρίζεται τέτοιες  μεθόδους. Δηλώνουμε πως αυτές οι παρακρατικές  πρακτικές   εκθέτουν   τη χώρα μας, η οποία είναι υπόλογη για τέτοιες πρακτικές παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι τις πρακτικές της εξαφάνισης εφάρμοζε στην Αργεντινή η Χούντα του Βιντέλα και στη Χιλή η χούντα Πινοσέτ.

Απαιτούμε άμεσα από τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς   να μας ενημερώσουν  αμέσως που βρίσκονται οι 25 πρόσφυγες από το Ιράκ και να διασφαλίσουν ότι θα τηρηθούν και γι αυτούς όλες οι προβλεπόμενες από την Ελληνική Νομοθεσία και τις Διεθνείς Συνθήκες διαδικασίες. Η κυβέρνηση είναι   υπεύθυνη για την σωματική ακεραιότητα και την τύχη των συγκεκριμένων προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να υπάρχουν και ανήλικοι.

Είναι επίσης υπεύθυνοι για το διασυρμό του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος τους οποίους αναγκάζουν να προβαίνουν σε παράνομες πράξεις και να ψεύδονται παραβαίνοντας τους όρκους που έχουν δώσει. Για εμάς το προσωπικό του Λιμενικού είναι οι ήρωες και οι ηρωίδες που έχουν σώσει χιλιάδες συνανθρώπους μας από βέβαιο πνιγμό στα νερά του Αιγαίου.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ εδώ

Πηγή: apocalypseis.com

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…