ΦΓ

Φοίβος Γκικόπουλος

Η μπριζόλα και οι «πετσομένοι» δημοσιογράφοι

Σ’ ένα παλιό ιταλικό μονόπρακτο, ο πρωταγωνιστής εμφανίζεται στη σκηνή κρατώντας στα χέρια του μια μεγάλη μπριζόλα.

Στη γυναίκα του, που τον κοιτάζει έκπληκτη, λέει επιτακτικά: «Ψήσ’ την αμέσως γιατί βιάζομαι». Εκείνη, εξακολουθεί να τον κοιτάζει σαν να βλέπει ένα φάντασμα και ξεπερνώντας τις πρώτες στιγμές αμηχανίας, τον περιλούζει με μια ατέλειωτη ακολουθία από βρισιές, απ’ όπου καταλαβαίνεις ότι ο σύζυγος, που είχε βγει για ν’ αγοράσει τη μπριζόλα, γύριζε εκείνη τη στιγμή, μετά από απουσία οκτώ  χρόνων.

Αυτή η ιστορία μας έρχεται στο νου κάθε φορά που ακούμε τους λόγους συγκεκριμένων «πετσομένων» δημοσιογράφων από τους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι όλα πάνε καλά, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του μεριμνά για τη σωτηρία της χώρας και των κατοίκων της με ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, φορο-ελαφρύνσεις, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αναβάθμιση και ανανέωση του βιοτικού επιπέδου του λαού και κυρίως με ασφάλεια από κάθε είδους ιούς. Κρίμα για το δημοσιογραφικό επάγγελμα!   

 *Ο Φοίβος Γκικόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ

Πηγή:Artinews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κατρακύλα: Η αστυνομία επιτέθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και διέλυσε εκδήλωση του αυτοοργανωμένου Pride

Κατρακύλα: Η αστυνομία επιτέθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και διέλυσε εκδήλωση του αυτοοργανωμένου Pride

Στιγμές θρίλερ έζησαν για ακόμη μία φορά άνθρωποι που βρέθηκαν στο κάμπους του πανεπιστημίου για…