ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Η μορφή του Νίκου Παπάζογλου «επιστρέφει» στο στούντιο που έγραψε ιστορία

Μια…γνωστή φιγούρα της περιοχής, επέστρεψε στο σημείο που στεγαζόταν το γνωστό στούντιο, στο παλιό «Αγροτικόν» στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, 12 χρόνια μετά τον θάνατό του Νίκου Παπάζογλου.

παπαζογλου

Επέστρεψε δηλαδή εκεί που γράφτηκαν σημαντικές σελίδες στη σύγχρονη μουσική ιστορία της χώρας. Την τοιχογραφία ανέλαβε ο γνωστός εικαστικός Γιώργος Κόφτης, ο οποίος πριν από λίγους μήνες αντιμετώπισε το σβήσιμο μιας δημιουργίας από τους τοίχους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αποτελούσε mural του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

To Documento επικοινώνησε με τον Γιώργο Κόφτη, ο οποίος δήλωσε:

«Mου το ζήτησε ο Νάκης ο Παπαδήμος, ιδιοκτήτης της νυν μικρής σκηνής και παλιός γνώριμος του Παπάζογλου. Το ενδιαφέρον είναι πως είχα σκοπό να τον κάνω ούτως η άλλως οπότε αυτή ήταν μια τέλεια συνάντηση. Για μένα ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη εσωτερική καλλιέργεια, την οποία την απέκτησε με την τριβή του στην ζωή και στην ουσία είναι μια από τις πολύ μεγάλες και δυστυχώς λίγες προσωπικότητες της πόλης της Θεσσαλονίκης. Όφειλα να τον κάνω, γιατί εκπροσωπούσε μια αμιγώς ποιοτική σκηνή στο τραγούδι, η οποία δυστυχώς χάνεται».

Όταν των ρωτήσαμε ποιους στίχους του Νίκου Παπάζογλου θα αφιέρωνε στη Θεσσαλονίκη σήμερα, μας απάντησε: «Η πόλη αυτή έχει βρεθεί μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα, για αυτό θα της αφιέρωνα μάλλον την παρακάτω στροφή:

Σ’ αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πω

κι αυτό είναι ένας καημός αβάσταχτος

λιώνω στον πόνο γιατί νιώθω κι εγώ

ο δρόμος που τραβάμε είναι αδιάβατος»