«Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα»

Την αστυνομοκρατία και το όργιο καταστολής ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καταδικάζουν κόμμα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

5199767

ΣΥΡΙΖΑ: Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη σχολιάζοντας ότι παραβιάζεται κάθε έννοια νομιμότητας, αφού η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες ακόμα και ατομικά να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι ως ένδειξη τιμής και μνήμης.

«Το κρεσέντο καταστολής κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβουλών και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό» τονίζει η Κουμουνδούρου για να προσθέσει το εξής:

«Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα».

ΚΚΕ: Νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού

Το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού κατήγγειλε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισημαίνοντας πως «αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, αιρετών στην τοπική διοίκηση, συνδικάτων, μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών κ.λπ., τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσέρχονται στον χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι».

«Απέναντι σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, παρεμπόδιση και προσαγωγές» σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού κόμματος.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, «η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. Υπακούουν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία».

«Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου» κατέληξε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ και Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Νωρίτερα, την άμεση απελευθέρωση του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ) Ανδρέα Βογιατζόγλου, των υπόλοιπων αγωνιστών του ΚΚΕ(μ-λ) και όλων των προσαχθέντων στο κέντρο Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ζήτησε το κόμμα μετά τις αναίτιες προσαγωγές μελών του.

Επίσης, η δημοτική κίνηση Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας χαρακτήρισε «προκλητική και αντιδημοκρατική» την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει σε προσαγωγές όσων συγκεντρώθηκαν, με όλα τα μέτρα προστασίας, στο Χημείο προκειμένου να προχωρήσουν στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τέλος, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση έκανε λόγο για «αστυνομοκρατία και επίδειξη ωμού αυταρχισμού από το πρωί σε όλη την Αθήνα. Αυτοί που σουλατσάρουν για ποδήλατο και μοτο κρός όπου θέλουν, χωρίς μάσκα και με 20 άτομα παρέα, απαγορεύουν σε νέους και εργαζόμενους να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό