Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρέλαβε το μεταπτυχιακό της: «Θυμάμαι τον κόπο σου – Κοίτα, τα κατάφερες» (video)

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις γυναικοκτονίες από τη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ τελέστηκε συμβολική ορκωμοσία για την απόδοση του μεταπτυχιακού διπλώματος στη Γαρυφαλλιά

garifallia161121

Ειδική εκδήλωση με θέμα τις γυναικοκτονίες που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία διοργάνωσε η Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ  στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέστηκε συμβολική ορκωμοσία για την απόδοση του μεταπτυχιακού διπλώματος στη Γαρυφαλλιά. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρέλαβε το το μεταπτυχιακό της κόρης της με ένα συγκινητικό λόγο.

Η ίδια δήλωσε: «Πολυαγαπημένη μου Γαρυφαλλιά, σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να σε τιμήσουμε. Σήμερα παίρνεις το μεταπτυχιακό σου αγαπημένο μου παιδί. Νιώθω πως ότι και να πω είναι λίγο για εσένα με πλημμυρίζουν τόσα συναισθήματα και σκέψεις, τόσες αναμνήσεις, εικόνες, γέλια, μυρωδιές, αγκαλιές. Πώς να σας τα κάνω όλα αυτά λέξεις; Πώς να τα κάνω λόγια να σας τα πω;».

«Κοίτα Γαρυφαλλιά μου, τα κατάφερες»

Εμφανώς συγκινημένη η μητέρα της Γαρυφαλλιάς σημείωσε για την κόρη της: «Ήσουν πάντα ταπεινή, χαμηλών τόνων αλλά με ένα πανίσχυρο όπλο: το χαμόγελό σου, η ευγένειά σου η καλοσύνη σου. Θυμάμαι τον κόπο σου, την προθυμία σου και την αστείρευτη αγάπη γι’ αυτό που έκανες. Πάντα ήσουν ένας στρατιώτης για την επιστήμη σου. Κάποιες φορές σε κοιτούσα κρυφά από την πόρτα. Ήσουν σκυμμένη σε ένα γραφείο, χαμένη ανάμεσα στα βιβλία σου. Κοίτα Γαρυφαλλιά μου, τα κατάφερες κορίτσι μου. Είμαι τόσο περήφανη για εσένα. Όλοι είμαστε. Ακόμη κι από εκεί ψηλά που είσαι μας στέλνεις δώρα κορίτσι μου. Ακόμη και από εδώ που είμαι σου στέλνω την αγάπη μου εκεί στους καθαρούς ουρανούς που βρίσκεσαι. Η αγάπη μου για εσένα είναι τόσο μεγάλη και δυνατή που ξεπερνά τον πόνο μου πραγματικά. Αυτό μου άφησες παιδί μου αγάπη και φως και δυνάμεις στα λόγια μου».

«Ακόμη δεν έχω καταλάβει πως έφυγες παιδί μου»

Η ίδια, συνεχίζοντας είπε: «Έφυγες για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, χωρίς να το έχεις επιλέξει. Τόσο βίαιος ο τρόπος και τόσο φωτεινός ο δρόμος του παραδείσου. Ένα φως είσαι και εσύ ανάμεσα σε αγγέλους. Ένα φως που δεν στάθηκε αρκετό να σε γλιτώσει από το σκοτάδι αυτού του δολοφόνου. Μακάρι αυτός ο άνανδρος να έπαιρνε λίγο από το φως σου και το αγγελικό σου βλέμμα και να έσωζε την ψυχή του κι εσένα. Κι εγώ εδώ κορίτσι μου συνεχίζω το ταξίδι, θα προχωράω για πάντα. Μα πάντα κάτι θα μου λείπει: η παρουσία σου άγγελε μου. Ήταν τόσο άδικο αυτό για εσένα. Τόσο άδικο. Ακόμη δεν έχω καταλάβει πως έφυγες παιδί μου. Ακόμα. Σου υπόσχομαι Γαρυφαλλιά μου να είμαι δυνατή. Πάντα έτσι με έλεγες: δυνατή. Μαζί με τον πατέρα σου σου δίνουμε μία υπόσχεση: να σε τιμούμε πάντα και θα σε κρατάμε φυλαχτό μας στην καρδιά μας».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα όσα δήλωσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς:

 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…