Η μικρή Αμάλ έρχεται στην Αθήνα – Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι ακροδεξιοί

Με σύνθημα «Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ» καλούν σε κινητοποίηση οι ακροδεξιοί κάτοικοι του Μεταξουργείου

5364487

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει σ΄ αυτό το τεράστιο ταξίδι της η Μικρή Αμάλ, που ξεκίνησε από τη Συρία για να διασχίσει την Ευρώπη.

Η Μικρή Αμάλ, που στην γλώσσα της η λέξη «Αμάλ» σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα, μία μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Το μεγάλο ύψος της προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες. Γι’ αυτό χρειάζεται ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, ενασχόληση, ιδέες, και δράσεις. Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος 8.000 χιλιομέτρων που ξεκινάει από την Γκαζιαντέπ, μία πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Η 9χρονη Αμάλ έχει ξεκινήσει να περιπλανιέται στις ελληνικές πόλεις, και τώρα φτάνει στην πρωτεύουσα της χώρας με 3 στάσεις στην Ελευσίνα, το κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. η Αμάλ θα εμφανιστεί στο Παλιό Αναψυκτήριο της Ελευσίνας, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου η Αμάλ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας με τη δράση «Η Πόλη και ο Λαβύρινθός της» και θα ξεκινήσει μία διαδρομή από την πλατεία του Μοναστηρακίου (8 μ.μ.) μέχρι την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (9 μ.μ.).

Την αμέσως επόμενη ημέρα, Παρασκευή 3/9, η μικρή Αμάλ θα περιπλανηθεί στα μονοπάτια του Μεταξουργείου, από το Δημόσιο Σήμα μέχρι τη Πλατεία Αυδή.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επισκέψεις της στη Χίο, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, ενώ χθες, η μικρή Αμάλ έφτασε στην Λάρισα όπου η υποδοχή της εξελίχθηκε σε άκρως επεισοδιακή, καθώς ομάδα αγνώστων διαφωνούντων με την έλευση της κούκλας και την εκδήλωση προπηλάκισαν τους συμμετέχοντες σε αυτήν, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Αστυνομίας.

«Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΠΟΥΛ»

Με κάλεσμα σε κινητοποίηση επιχειρούν να απαντήσουν οι ακροδεξιοί κάτοικοι του Μεταξουργείου. Με σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ» η επιτροπή κατοίκων Αγίου Παύλοι – Μεταξουργείο καλεί σε ακροδεξιό συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι και στην Καλαμπάκα επικράτησε αναβρασμός έπειτα από τη σθεναρή άρνηση τόσο του επιχώριου Μητροπολίτου, Θεοκλήτου, όσο και φορέων της πόλης. Μάλιστα, σε επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετεώρων αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αρνηθεί τόσο τη διέλευση όσο και τις εκδηλώσεις για τη μικρή «Αμάλ». Η παράταξη του δημάρχου, Θοδωρή Αλέκου, ψήφισε «όχι» και στα δυο, ενώ της αντιπολίτευσης του Λευτέρη Αβραμόπουλου «ναι» στη διέλευση, καθώς αυτή δεν μπορεί να απαγορευτεί σε κανέναν και «όχι» στις εκδηλώσεις

 

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…