Η "Μικρά Αγγλία" καθολικά προσβάσιμη για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κινηματογραφίας

Παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη και των πρωταγωνιστών Ανδρέα Κωνσταντίνου και Πηνελόπης Τσιλίκα πραγματοποιήθηκε - το βράδυ της Κυριακής - στην Ταινιοθήκη η πρώτη προβολή στην Ελλάδα, καθολικά προσβάσιμη, της ταινίας «Μικρά Αγγλία».

mikra agglia 2

Παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη και των πρωταγωνιστών Ανδρέα Κωνσταντίνου και Πηνελόπης Τσιλίκα πραγματοποιήθηκε – το βράδυ της Κυριακής – στην Ταινιοθήκη η πρώτη προβολή στην Ελλάδα, καθολικά προσβάσιμη, της ταινίας «Μικρά Αγγλία».

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, δήλωσε πως η προβολή ήταν η πιο σημαντική προβολή που έχει γίνει ποτέ στα 21 χρόνια των Νυχτών Πρεμιέρας.

Η βραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» προβλήθηκε με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους [SDH – Subtitles for the Deaf or hard of Hearing]. Την ακουστική περιγραφή επιμελήθηκε ο Θανάσης Παπαντωνόπουλος, ενώ το SDH η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, μέλη της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ υποτιτλίστηκαν όσες περισσότερες ελληνικές ταινίες ήταν εφικτό, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ τυπώθηκε σε γραφή Μπράιγ (Braille) καθώς και σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και η επίσημη ιστοσελίδα (www.aiff.gr) έγινε προσβάσιμη στα άτομα με προβλήματα όρασης μέσω της χρήσης αναγνώστη οθόνης.
 
Τέλος, σε όλες τις προβολές του φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με την προμήθεια σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών, ενώ και οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι.

Η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία αποτελεί μια συλλογικότητα που έχει ως στόχο τη διασφάλιση της συμμετοχής των ανθρώπων με αναπηρία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του τόπου μας, τόσο ως θεατών/ακροατών όσο και ως δημιουργών. Οι καλλιτέχνες με αναπηρία έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό πολιτισμό τεχνών που ενσωματώνει την ατομική και συλλογική εμπειρία της αναπηρίας και συμβάλλει στο καλλιτεχνικό τοπίο της χώρας. Παράλληλα μέσα από την τέχνη και την κινηματική & ακτιβιστική δράση τους προωθούν τον αγώνα για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας