Η «Μήδεια» έντυσε στα λευκά και την Κρήτη

Στο επίκεντρο του νέου κύματος κακοκαιρίας το Οροπέδιο Λασιθίου - Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου

5245378

Η «Μήδεια» δείχνει τις τελευταίες ώρες το άγριο πρόσωπό της και στην Κρήτη. Τη νύχτα που πέρασε το χιόνι «έντυσε» τις ορεινές περιοχές αλλά χιονόπτωση καταγράφεται και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ και η θερμοκρασία ακόμη, και στα παραλιακά σημεία, φτάνει μετά βίας τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Στο επίκεντρο του νέου κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου από χθες το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με ανατιολισθητικές αλυσίδες, μετά από απόφαση της αστυνομίας. Η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο εκχιονιστικά μηχανήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που τα έθεσε εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο Οροπέδιο Λασιθίου καταγράφηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης, τα οποία αποκαταστάθηκαν στο ένα τμήμα του δήμου, ενώ επιχειρείται μέχρι αυτήν την ώρα να αποκατασταθούν και στο νοτιοδυτικό τμήμα. Ο κ. Στεφανάκης προτρέπει τους πολίτες να μη μετακινούνται άσκοπα και να παραμένουν στα σπίτια τους.

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχει ζητηθεί να επιχειρήσουν εκχιονιστικά μηχανήματα και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαύκας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, ο οποίος διευκρίνισε ότι στο σύνολο των δήμων και των δημοτικών κοινοτήτων έχουν σταλεί εδώ και μέρες ποσότητες αλατιού, ενώ από κοινού με τα μηχανήματα των δήμων επιχειρούν και τα μηχανήματα της Περιφέρειας για να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι.

Στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μανώλη Κοκοσάλη, η χιονόπτωση τις τελευταίες ώρες είναι έντονη, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προβλήματα. Από τις 5:00, τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα και η μοναδική περίπτωση όπου χρειάστηκε παρέμβαση ήταν στον δρόμο Αρχανών προς Βαθύπετρο. «Χιονίζει ασταμάτητα τις τελευταίες ώρες, ακόμη και σε ημιορεινά σημεία, όμως δεν το έχει στρώσει, όπως λέμε. Διακρίνω μία ένταση, πάντως, στα καιρικά φαινόμενα, που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η σημερινή ημέρα, αν συνεχιστεί έτσι, θα είναι δύσκολη», ανέγερε ο κ. Κοκοσάλης.

Στον Δήμο Βιάννου, τα μηχανήματα δήμου και Περιφέρειας έχουν τεθεί σε λειτουργία από το πρωί προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στο οδικό δίκτυο από τη Μάρθα προς τον Πεύκο. «Παρατηρείται έντονη χιονόπτωση, πλην, όμως, οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν παράλληλα στην περιοχή έχουν περιορίσει τον όγκο του χιονιού. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ωστόσο καλό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας-Πρίνια Δήμου Γόρτυνας, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό από τη Δημοτική Ενότητα Κράσι προς Οροπέδιο Λασιθίου, στην Επαρχιακή Οδό Δημοτικής Ενότητας Μέσης προς Μάρθα Δήμου Βιάννου, στην Επαρχιακή Οδό Τύλισου προς Ανώγεια και στις Δημοτικές Ενότητες Αλαγνίου, Αρκαλοχωρίου, Βιάννου και Κρουσώνα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό