Newsroom

Newsroom

Η Microsoft κατεβάζει ρολά σε όλα τα καταστήματα λιανικής

Τέλος εποχής για τα καταστήματα της Microsoft σε όλο τον κόσμο. Ο πολυεθνικός κολοσσός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κλείσει τα καταστήματα, μετακινώντας τις λιανικές της δραστηριότητες στο διαδίκτυο και διατηρώντας μόνο τέσσερις τοποθεσίες που θα μετατραπούν σε "κέντρα εμπειριών" (Experience Centers).

ap microsoft

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι τα περίπου τα 100 καταστήματα της Microsoft διεθνώς που έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα ανοίξουν ξανά καθώς ο γίγαντας της τεχνολογίας επιθυμεί “νέα προσέγγιση στο λιανικό εμπόριο”, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

“Η Microsoft θα συνεχίσει να επενδύει στις ψηφιακές βιτρίνες της στο Microsoft.com και σε καταστήματα σε Xbox και Windows, προσεγγίζοντας περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια άτομα κάθε μήνα σε 190 αγορές” τονίζεται.

Οι τέσσερις τοποθεσίες που θα γίνουν Microsoft Experience Centers είναι το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον.

Τα μέλη της ομάδας λιανικής θα “εξυπηρετούν πελάτες από εταιρικές εγκαταστάσεις της Microsoft και θα παρέχουν απομακρυσμένες πωλήσεις, εκπαίδευση και υποστήριξη”, δήλωσε η εταιρεία.

Η Microsoft δήλωσε ότι θα διαθέσει 450 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το κόστος κλεισίματος των καταστημάτων.

“Οι πωλήσεις μας έχουν αυξηθεί στο διαδίκτυο καθώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό σε ψηφιακές προσφορές και η ταλαντούχα ομάδα μας έχει αποδείξει επιτυχής εξυπηρετώντας πελάτες πέρα από οποιαδήποτε φυσική τοποθεσία”, δήλωσε ο εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft Ντέιβιντ Πόρτερ.

“Είμαστε ευγνώμονες στους πελάτες του Microsoft Store και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να τους εξυπηρετούμε στο διαδίκτυο και με την ομάδα λιανικών πωλήσεων σε εταιρικές τοποθεσίες της Microsoft”.

Ο ανεξάρτητος αναλυτής τεχνολογίας, Νιλ Σάιμπαρτ, δήλωσε ότι το κλείσιμο έρχεται επειδή “οι υπολογιστές Surface φαίνεται όλο και περισσότερο να χάνουν δυναμική στους καταναλωτές”, ενώ όπως φαίνεται ο κορωνοϊός κατάφερε το τελικό πλήγμα.