Η Μεταπολίτευση στον στόχο της ζόμπι δεξιάς

Νομοσχέδιο για την παιδεία με νοοτροπία Ελληνικής Χωροφυλακής. Όπου κυβερνούν βρικόλακες, τότε κι οι νόμοι τους νόμοι βρικολάκων είναι.

zombie 1801470 1920

«Μελίχ Μπουλού παραιτήσου». Το σύνθημα των φοιτητών και των πανεπιστημιακών δασκάλων του Πανεπιστημίου Bogazici της Κωνσταντινούπολης. Αφορά τον διορισμένο από τον Ερντογάν πρύτανη Μελίχ Μπουλού. Οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες με την ένδειξη «159», που είναι ο αριθμός των συλληφθέντων φοιτητών του πανεπιστημίου.

Σήμερα σε δύο χώρες της Ευρώπης υπάρχει αναταραχή στη πανεπιστημιακή τους κοινότητα. Στην Τουρκία του Ερντογάν και στην Ελλάδα του Μητσοτάκη. Ερντογάν και Μητσοτάκης συμπλέουν στην αντιδημοκρατική αυταρχική αντιμετώπιση και προσπάθεια κρατικού ελέγχου των Πανεπιστημίων. Έχουν και οι δύο την ίδια λογική της κατασυκοφάντησης και της καταστολής. Μόνο η δόση του αυταρχισμού διαφέρει. Προς το παρόν…

Η σημερινή ελληνική δεξιά, στην πιο γκροτέσκο και επικίνδυνη μορφή της, με τους Μπογδάνους, τους Κυρανάκηδες και τους Πορτοσάλτες στην πρώτη γραμμή, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να εδραιωθεί στην κοινωνία, επιβάλλοντας τις παρακμιακές ζόμπι ιδέες της. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι στόχος, διότι είναι εστία συνεχούς αμφισβήτησης και γελοιοποίησης των επιχειρημάτων της. Το τελευταίο νομοσχέδιο για την παιδεία, είχε εισηγητές την Θεούσα υπουργό Παιδείας Κεραμέως και τον υπουργό των ΜΑΤ Χρυσοχοΐδη.

Νομοσχέδιο για την παιδεία με νοοτροπία Ελληνικής Χωροφυλακής. Όπου κυβερνούν βρικόλακες, τότε κι οι νόμοι τους νόμοι βρικολάκων είναι.

Τους βρικόλακες τους ενοχλεί το φως. Τους ενοχλεί κάθε τι φωτεινό και λαμπερό όπως το φως της Μεταπολίτευσης. «Ένα κυρίαρχο – αν και αδιαμόρφωτο ακόμη – ρεύμα ζητάει ακριβώς αυτό, Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση». Οι δηλώσεις του Χρυσοχοΐδη, χαρακτηρίζουν απολύτως τη σημερινή ιδεολογική προσέγγιση της ζόμπι δεξιάς. Ένας λόγος μίγμα ακροδεξιού υπανάπτυκτου κιτς, με μπόλικη δόση Γαλλοελβετικής Πρετεντερείου κουλτούρας.

«Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» λέει ο Μίλαν Κούντερα. Όταν ο Χρυσοχοΐδης λέει «Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση», εννοεί η μεταπολίτευση να παραπέσει στη λήθη της ιστορίας.

Η Μεταπολίτευση έφερε τη προσδοκία, το όνειρο, την ουτοπία. Μας έπεισε ότι μπορούμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, ότι το μέλλον μπορεί να είναι φωτεινότερο και πιο χαρούμενο από το σκοτεινό παρελθόν. Ήταν η ενσάρκωση της ελπίδας. Έφερε στο προσκήνιο τους χαμένους της ζωής, τους ηττημένους, τους παραπεταμένους, τους έδωσε ρόλο, αξιοπρέπεια και ένα καλύτερο αύριο. Η Μεταπολίτευση ήταν νεανική. Έφερε στο προσκήνιο τη νεολαία και τα οράματα της. Ήταν η δικαίωση της εξέγερσης του Νοέμβρη του 73. Ισοπέδωσε το δεξιό μετεμφυλιακό κράτος. Τη δεξιά των εκτελέσεων, των φυλακίσεων, των εξοριών, του φακελώματος, του διαχωρισμού ανάμεσα σε εθνικόφρονες και μιάσματα. Τη δεξιά του κράτους, του υποκόσμου και του παρακράτους. Χλεύασε και ειρωνεύτηκε τη φαιδρότητα του «πατρίς θρησκεία οικογένεια» .

Σήμερα πενήντα χρόνια μετά, η ακροδεξιά ανατριχίλα επέστρεψε. Η ζόμπι δεξιά μισεί τη Μεταπολίτευση. Διότι είναι το αντίθετο της και την υπονομεύει. Η Μεταπολίτευση, δηλαδή η φωτεινή πλευρά της ιστορίας μας πρέπει να πάψει να μας φωτίζει. Όσο τα φώτα της Μεταπολίτευσης φωτίζουν, τόσο φαίνεται η αποκρουστική μορφή αυτών που μας κυβερνούν. Ο Χρυσοχοΐδης ως χρήσιμος ηλίθιος, εξέφρασε το ακροδεξιό Βορίδειο βδέλυγμα: «Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση.»

Το «Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση», είναι η σκλαβιά για τον λαό μας. Ώστε ανεξέλεγκτοι να τον κυβερνούν, να τον εκμεταλλεύονται και να μην αντιδρά. Και μετά να έρχονται οι ειδήσεις των οκτώ και να λένε ότι όλα βαίνουν καλώς. Η δεξιά στην πιο χυδαία μορφή της, επιτίθεται με μανία να εξαφανίσει ότι μας λυτρώνει και μας απελευθερώνει. Όπως είχαν εξαφανίσει επί σαράντα χρόνια την «Εθνική Αντίσταση» εναντίον των Ναζί κατακτητών, έτσι θέλουν να εξαφανίσουν την εξέγερση του Νοέμβρη του 73 και την Μεταπολίτευση. Οι ακροδεξιές καρικατούρες νομίζουν ότι η ιστορία τους χαμόγελα. Νομίζουν ότι τους δικαιώνει. Στην πραγματικότητα αποτελούν ένα μελαγχολικό ατύχημα που σύντομα θα σαρωθεί. Θα επιστρέψουν στον σκοτεινό κόσμο των πολιτικών βρικολάκων όπου ανήκουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους