Newsroom

Newsroom

Η Μέρκελ μιλάει, η NSA την ακούει;

Αφού ήδη ο… μισός πλανήτης έχει ανακαλύψει έκπληκτος ότι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ NSA παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές της συνομιλίες,…

Αφού ήδη ο… μισός πλανήτης έχει ανακαλύψει έκπληκτος ότι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ NSA παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές της συνομιλίες, ήρθε η ώρα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να πέσει από τα σύννεφα.

Όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική του έκδοση του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε την Τετάρτη στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και του ζήτησε εξηγήσεις, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν βάλει στο «στόχαστρο» το κινητό της τηλέφωνο.

Μέσω του εκπροσώπου της. Στέφεν Ζάιμπερτ, η Μέρκελ ξεκαθάρισε πως αν αυτές οι ενδείξεις αποδειχθούν ακριβείς, «αυτό θα ήταν μία σοβαρή παραβίαση της εμπιστοσύνης», ενώ χαρακτήρισε τις μεθόδους αυτές «απολύτως απαράδεκτες» και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν.

Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, η Μέρκελ εξέφρασε στον Ομπάμα την προσδοκία της ότι οι ΗΠΑ «θα παράσχουν εξηγήσεις για το πιθανό εύρος τέτοιων πρακτικών παρακολούθησης, και να απαντήσει στα ερωτήματα που η γερμανική κυβλερνηση έθεσε πριν από μήνες».

Ο Λευκός Οίκος πάντως εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρει πως «ο πρόεδρος διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρακολουθούν και δε θα παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες της καγκελαρίου».

Αλλά είναι λίγο δύσκολο πια να πιστέψει κανείς τον Λευκό Οίκο, ειδικά για τέτοια θέματα…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…