Newsroom

Newsroom

Η Μέρκελ και πάλι η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται και φέτος στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου. Είναι…

merkel 22

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται και φέτος στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου. Είναι η τέταρτη συναπτή φορά που η Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου και η ένατη φορά σε διάστημα 11 ετών.

Τη δεύτερη θέση στην ετήσια κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού, καταλαμβάνει η πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζάνετ Γέλεν, και ακολουθεί η Αμερικανίδα φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας Μελίντα Γκέιτς.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, πέφτοντας από τη δεύτερη θέση πέρυσι, ενώ ακολουθεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κερδίζει δύο θέσεις σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τεύχος. Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 6η θέση ενώ η νέα πρόεδρος της General Motors, η Μέρι Μπάρα, κατατάσσεται 7η και την ακολουθεί στην 8η θέση η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 9 αρχηγοί κρατών – που αντιπροσωπεύουν 641 εκατομμύρια ανθρώπους –, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι και 13 δισεκατομμυριούχοι.

Η νεότερη από τις γυναίκες της κατάταξης παραμένει η εκκεντρική τραγουδίστρια Lady Gaga (28 ετών, στην 67η θέση).

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, της οικονομίας, του θεάματος, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή κατέχουν περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ισχύς τους προσδιορίζεται από το περιοδικό Forbes σε συνάρτηση με την περιουσία τους, την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τους τομείς επιρροής τους.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…