Newsroom

Newsroom

Η Μέρκελ ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Κριμαία εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο πλαίσιο ομιλίας της σε συγκέντρωση…

merkel 11

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Κριμαία εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο πλαίσιο ομιλίας της σε συγκέντρωση στο Βερολίνο υπέρ της Ευρώπης.
«Αυτό που βιώνουμε στην Κριμαία μας ανησυχεί», είπε η Μέρκελ τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προειδοποίησε εξάλλου ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών είναι «επικίνδυνες» και κάλεσε τη Ρωσία να εξηγήσει ποιες είναι οι προθέσεις της όσον αφορά τα στρατεύματα που διαθέτει στην Κριμαία. «Όποιος ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά αυτή τη στιγμή, με λόγια ή με πράξεις, στοχεύει συνειδητά στην κλιμάκωση» της κατάστασης, τόνισε.
Υπενθύμισε, επίσης, ότι, οι ενέργειες της Μόσχας στην Κριμαία θα πρέπει να σέβονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά και τις συμφωνίες για την παραχώρηση των βάσεων για τον ελλιμενισμό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Από τη Ρώμη, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, επανέλαβε και αυτός ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή «η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». «Αυτό απαιτεί απ’ όλους μια μεγάλη αίσθηση ευθύνης, κατ’ αρχήν από τις ίδιες τις πολιτικές δυνάμεις της Ουκρανίας αλλά επίσης και από τους εταίρους» της χώρας, πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση και κάλεσε όλες τις πλευρές «να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να επιτείνουν την ένταση και να επηρεάσουν την εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας. naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…