Η Μενδώνη, το ΕΚΟΜΕ και η «καυτή» πατάτα

Δεν το αφήνει σε ησυχία το ΕΚΟΜΕ αυτή η κυβέρνηση.

μενδωνη5

Δεν φτάνει που με ένα σωρό βλαπτικές τροποποιήσεις του κ. Πιερρακάκη αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας του πετυχημένου επενδυτικού κινήτρου cash rebate. Δεν φτάνει που πριν από λίγες ημέρες πάγωσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων. Δεν φτάνει που τελείωσαν τα 75 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και το ΕΚΟΜΕ θα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (με ένα σωρό προβλήματα που αυτό συνεπάγεται για τους παραγωγούς).

Να που τώρα μια άλλη είδηση έσκασε σαν βόμβα, μια διαρροή του ΥΠΠΟΑ στην «Καθημερινή». Ενώ το ΕΚΟΜΕ υπάγεται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα περάσει υπό την ομπρέλα του υπουργείου Πολιτισμού και θα «συνενωθεί» με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αλλά και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Μάλλον δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο Κυριάκος Πιερρακάκης θέλει να ξεφορτωθεί την καυτή πατάτα τώρα που λόγω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων – τα οποία όμως θα πάρει λίγο χρόνο για να φανούν.

Είτε μέχρι να σκάσουν τα προβλήματα το (έως τώρα) πετυχημένο επενδυτικό εργαλείο είναι ένα δωράκι στη Λίνα Μενδώνη που δεν έχει να επιδείξει κανένα κατόρθωμα στον πολιτισμό.

Αμφότερα σενάρια, σκηνές από τα… προσεχώς. Χ.Π.