Η Μενδώνη έκλεισε την πόρτα σε υποψήφιους της Ανοιχτής Πόλης

Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, με υποψήφιους και εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, επιχείρησε να επισκεφτεί το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να συζητήσει με τους εργαζόμενους εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

μενδωνη12

Το γραφείο της Υπουργού, Λίνας Μενδώνη, απαγόρευσε την είσοδο στους υποψήφιους χωρίς να δώσει κάποια επίσημη εξήγηση.

Η κ. Αλεβυζάκη Δέσποινα βρέθηκε μαζί με την Ανοιχτή Πόλη στο ΥΠΠΟ και μίλησε στο documentonews.gr για τον αποκλεισμό από το γραφείο της κ. Λίνας Μενδώνη. «Γνωρίζουμε ότι και άλλες παρατάξεις έχουν επισκεφτεί το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς αποκλειστήκαμε και μάλιστα δύο μέρες πριν από τις εκλογές. Δεν είναι απλώς δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση μας να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε επισκεφτεί πολλές δημόσιες υπηρεσίες στο παρελθόν και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες βρίσκονται στο κέντρο και οι εργαζόμενοι έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο που έχει (ή δεν έχει) παραχθεί στον Δήμο της Αθήνας και είναι σημαντικό να μας επισημάνουν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους για την πόλη. Αυτό ακριβώς που πρέπει να γίνεται σε ένα δημοκρατικό καθεστώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι υποψήφιοι μιλάνε με τον κόσμο, μοιράζονται προβληματισμούς και τελικά κρίνονται στην κάλπη».

Σε σχέση με τους λόγους που οι υποψήφιοι της Ανοιχτής Πόλης αποκλείστηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις απαντήσεις που πήραν από τους αρμόδιους σχολίασε: «Δεν μας έδωσαν καμία απάντηση. Οι θυρωροί ζήτησαν την άδεια από τη διευθύντρια του γραφείου της Λίνας Μενδώνη και τον Υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Πήραμε την απάντηση ότι δεν επιτρέπουν σε κανέναν από εμάς να περάσει. Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω, αλλά είναι μία ξεκάθαρα αντιδημοκρατική συμπεριφορά η οποία δεν ταιριάζει στην εποχή που ζούμε. Ενοχλείται το Υπουργείο Πολιτισμού από την επαφή μας με τους εργαζόμενους;», σχολίασε στο τέλος.

Η σχετική ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης:

Πρόκειται για πρακτική που ο συνδυασμός μας, όπως και άλλες δημοτικές παρατάξεις, ακολουθούν σε χώρους εργασίας, ώστε να ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για το πρόγραμμά τους, αλλά και να ενημερωθούν από εκείνους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αποδείχτηκε όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού αποτελεί αυτόνομο κρατίδιο στη δημοκρατία των Αθηνών. Τόσο το γραφείο της κας Μενδώνη, όσο και ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρνήθηκαν στην Ανοιχτή Πόλη την είσοδο, σπάζοντας έτσι μια δημοκρατική παράδοση που αποσκοπεί στην επαφή ανάμεσα σε υποψηφίους και πολίτες.

Η κ. Μενδώνη μας έχει συνηθίσει σε αυταρχικές ενέργειες. Την ίδια ώρα που η κ. Μενδώνη μας κλείνει την πόρτα, γραφεία του Δήμου Αθηναίων χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Η δικιά μας Αθήνα όμως είναι μια πόλη με παράδοση διαλόγου που δεν χωρά την αυθαιρεσία και την περιφρόνηση των δημοκρατικών εγγυήσεων. Οι πρακτικές που θέλουν να αποσιωπήσουν το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πέσουν στο κενό. Το τείχος της αδιαφορίας θα πέσει και η φωνή κατοίκων και εργαζομένων θα ακουστεί.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…