Η Μενδώνη δεν γνωρίζει τον Λιγνάδη, αλλά γνώριζε… το ήθος του (video)

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η αντίφαση στην οποία υπέπεσε η υπουργός Πολιτισμού στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία προσπάθησε να υποστηρίξει την άποψη ότι δε γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ το περασμένο καλοκαίρι μιλώντας στη Βουλή, ήταν σίγουρη για το ήθος του. 

5190821

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην οποία υποχρεώθηκε να δώσει η Λίνα Μενδώνη μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την υπόθεση Λιγνάδη η υπουργός Πολιτισμού άδειασε πλήρως τον άλλοτε εξαίρετο για το ήθος του ηθοποιό – σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

Η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι «ο Δημήτρης Λιγνάδης δικός μου προσωπικός φίλος δεν υπήρξε ποτέ. Είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία το 2014 και τον ξαναείδα όπως οι περισσότεροι στην παράστασή του το 2018 όπου τον συνεχάρη και τίποτε περισσότερο». Παράλληλα η υπουργός ανέφερε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος αλλά αυτό προέκυψε τώρα. 

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις αυτές προκαλούν σοβαρά ερωτήματα καθώς η ίδια το περασμένο καλοκαίρι, ενώ δεν ήταν φίλος της, όπως υποστηρίζει, υπεραμυνόταν στη Βουλή του ήθους κάποιου τον οποίο δηλώνει σήμερα ότι δεν γνωρίζει. 

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020, η Λίνα Μενδώνη είχε εμφανιστεί σίγουρη για το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη εγκαλώντας μάλιστα τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνο Σκουρολιάκο, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, λέγοντάς του: «Εκτός αν εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητείτε όχι μόνο τις ικανότητες αλλά και το ήθος του Λιγνάδη;».

Παράλληλα σε σχέση με το θέμα της γνωριμίας τους ή όχι, η αποκάλυψη του Documento σε σχέση με την τοποθέτηση Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο ευσταθούν τα όσα δήλωσε σήμερα η Λίνα Μενδώνη περί μη γνωριμίας τους.