Η Μελίσσα Λούσιο ίσως εκτελεστεί για ένα φρικτό αδίκημα που δεν διέπραξε

Για τις 27 Απριλίου 2022 έχει οριστεί η εκτέλεση της Μελίσσα Λούσιο η όποια πριν 13,5 χρόνια καταδικάστηκε στο Τέξας για παιδοκτονία.

safe image

Μετά από 13,5 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτισσα, η μητέρα 14 παιδιών Μελίσσα Λούσιο θα εκτελεστεί στις 27 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με το innocent project στις 22 Μαρτίου 2022 οι δικηγόροι της Μελίσσα Λούσιο υπέβαλαν αίτηση επιείκειας στον Κυβερνήτη Greg Abbott και στο Συμβούλιο Χαρίτων και Αναστολών του Τέξας.

Η αίτηση περιλαμβάνει νέα στοιχεία που δεν εισφέρθηκαν στους ενόρκους κατά την ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με τα οποία η Μελίσσα Λούσιο, υπήρξε στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, δικάστηκε άδικα και καταδικάστηκε στην θανατική ποινή για τον τυχαίο θάνατο της κόρης της, Mariah η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου 2022.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2007, καθώς η Μελίσσα Λούσιο μετέφερε την οικογένειά της σε ένα νέο σπίτι, η κόρη της Μαράια έπεσε από μια απότομη εξωτερική σκάλα που οδηγούσε στο διαμέρισμά τους. Μετά την πτώση, τα τραύματα της Μαράια φάνηκαν να μην είναι σοβαρά και να μην εγκυμονούν κίνδυνο για ζωή της ωστόσο δύο μέρες αργότερα αποκοιμήθηκε στο κρεβάτι των γονιών της και δεν ξύπνησε. Η Μαράια είχε σωματικές αναπηρίες που έκαναν το περπάτημα της ασταθές. Στο παρελθόν είχε χάσει και πάλι τις αισθήσεις της μετά από πτώση σε πρόγραμμα προσχολικής ηλικίας.  

Η Μελίσσα Λούσιο δεν είχε ιστορικό κακοποίησης των παιδιών της ή βίας οποιουδήποτε είδους.

Η Μελίσσα Λούσιο εξουθενωμένη σωματικά και συναισθηματικά κατέθεσε ό,τι της ζητήθηκε

Δύο ώρες μετά το θάνατο της Μαράια, η Μελίσσα Λούσιο κάτω από την ψυχολογική πίεση του πένθους και του σοκ μεταφέρθηκε σε μια αίθουσα ανακρίσεων όπου, για περισσότερες από πέντε ώρες, ένοπλοι, άνδρες αστυνομικοί στέκονταν από πάνω της, της φώναζαν και την απειλούσαν. Η Μελίσσα Λούσιο ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιθετικές, εκφοβιστικές και ψυχολογικά χειριστικές τακτικές της αστυνομικής ανάκρισης λόγω του ιστορικού κακοποίησης της, του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου της, της χαμηλής ευφυΐας της και μιας σειράς σχετικών παραγόντων. 

Μετά από ώρες συνεχούς ανάκρισης και στέρησης ύπνου, εξουθενωμένη σωματικά και συναισθηματικά καθώς εκτός των άλλων ήταν έγκυος σε δίδυμα ενέδωσε στις απαιτήσεις τους και κατέθεσε ό, τι της ζητήθηκε.

Μελίσσα Λούσιο αίτηση επιείκειας

Η Μελίσσα Λούσιο σκουπίζει τα μάτια της σε μια δικαστική αίθουσα του Brownsville στις 10 Ιουλίου 2008. Η Μελίσσα Λούσιο, 39 ετών, από το Harlingen, καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία της (2,5 ετών) κόρης της.
Κανένα στοιχείο
Δεν υπάρχει καμιά πραγματογνωμοσύνη, κανένα στοιχείο και κανένας αυτόπτης μάρτυρας που να συνδέουν την Μελίσσα Λούσιο με τον θάνατο της Μαράια. Ο εισαγγελέας της κομητείας Cameron Armando Villalobos —ο οποίος τώρα εκτίει ποινή 13 ετών για δωροδοκία και εκβίαση— έκρινε ότι με αυτά τα δεδομένα υπάρχει ομολογία για φόνο

Επτά εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, ιατρών και ιατροδικαστών, έχουν τώρα ανασκευάσει τα περισσότερα δεδομένα που παρουσιάστηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία.

Τέσσερις ένορκοι από το σώμα που καταδίκασε την Μελίσσα Λούσιο σε θάνατο και ένας αναπληρωματικός εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για τα στοιχεία που δεν τους επετράπη να ακούσουν. Ο ένορκος Johnny Galvan δήλωσε ότι «το γεγονός ότι δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τι προκάλεσε τον θάνατο της Μαράια σημαίνει ότι η Μελίσσα δεν πρέπει να εκτελεστεί». Ο ένορκος Αλεχάντρο Σαλντιβάρ δήλωσε: «Νομίζω ότι αν άκουγα αυτά τα στοιχεία μπορεί να είχα αποφασίσει διαφορετικά».

Ευρεία υποστήριξη σε όλο το Τέξας για την επιείκεια

Προβληματισμένοι από την προοπτική της εκτέλεσης μιας αθώας γυναίκας, η οποία είναι επιπλέον επιζήσασα σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βία, ένα ευρύ και ποικίλο φάσμα Τεξανών προτρέπουν τον Κυβερνήτη να επανεξετάσουν την υπόθεση της Μελίσσα Λούσιο και να δεχτούν την «αίτηση επιείκειας».

Συγκεκριμένα:

225 οργανώσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας/σεξουαλικής επίθεσης από το Τέξας και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 130 ηγέτες θρησκευτικών οργανώσεων. Περισσότερες από 30 ομάδες που εργάζονται για λογαριασμό των Λατίνων στο Τέξας και σε όλες τις ΗΠΑ. Δεκαοκτώ άτομα που καταδικάστηκαν άδικα για έγκλημα σε δικαστήριο της πολιτείας του Τέξας. Είκοσι έξι θανατοποινίτες, εκ των οποίων δύο από το Τέξας.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20.000 στο Τέξας, έχουν υπογράψει μια αίτηση για το Innocence Project  ζητώντας επιείκεια για την Μελίσσα Λούσιο.

Τα παιδιά της Λούσιο προτρέπουν επίσης με επιστολή τους τον Κυβερνήτη να μην εκτελέσουν τη μητέρα τους. Η επιστολή καταλήγει: «Παρακαλούμε δώστε μας μια ευκαιρία για ειρήνη. Επιτρέψτε μας να συμφιλιωθούμε με τον θάνατο της Μαράια και να τη θυμόμαστε χωρίς νέο πόνο, αγωνία και θλίψη.»

 Αξίζει να σημειωθεί πως καθώς είναι αδέρφια και αδερφές της Μαράια, ο νόμος του Τέξας απαιτεί να ληφθούν υπόψη οι επιθυμίες τους.

Η «αίτηση επιείκειας»

Σύμφωνα με την «αίτηση επιείκειας», επτά εθνικά αναγνωρισμένοι επιστήμονες, ιατροδικαστές και εμπειρογνώμονες σε ανακρίσεις εξέτασαν τα αποδεικτικά στοιχεία για το θάνατο της Μαράια και κατέληξαν στο συμπέρασμα:

• Τα τραύματα του παιδιού ήταν τέτοια ώστε να μπορούν να αποδοθούν σε πτώση από τις σκάλες, διαψεύδοντας τους ειδικούς της εισαγγελίας που κατέθεσαν ότι οι μώλωπες της Μαράια θα μπορούσαν να οφείλονταν μόνο σε σωματική κακοποίηση που συνέβη λίγο πριν από το θάνατό της.

• Η ομολογία ήταν μια αναξιόπιστη κατάθεση που υπέγραψε παρά την θέληση της στην αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης ανάκρισης στην οποία η Μελίσσα Λούσιο, η οποία ήταν έγκυος σε δίδυμα, είχε διαμαρτυρηθεί για την αθωότητά της περισσότερες από 100 φορές.

Η αναφορά περιλάμβανε επίσης δηλώσεις τεσσάρων ενόρκων που καταδίκασαν τη Λούσιο σε θάνατο το 2008, αλλά τώρα υποστηρίζουν την «αίτηση επιείκειας», λέγοντας ότι οι νέες πληροφορίες εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ενοχή της.

«Νομίζω ότι αν άκουγα αυτά τα στοιχεία μπορεί να είχα αποφασίσει διαφορετικά», είπε ο ένορκος Αλεχάντρο Σαλντιβάρ σε μια χειρόγραφη δήλωση.

Η «αίτηση επιείκειας» ζητά να μετατραπεί η θανατική ποινή της Λούσιο σε χαμηλότερη ποινή ή τουλάχιστον να καθυστερήσει η εκτέλεσή της έως και 120 ημέρες, ώστε τα πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία να μπορούν να επανεξεταστούν πλήρως. Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία, ο κυβερνήτης μπορεί να μετατρέψει μια ποινή ή να χορηγήσει αναστολή που προτείνεται από το Συμβούλιο Χαρήτων και Αναστολών του Τέξας .

Ο απώτερος στόχος είναι μια νέα δίκη που θα επιτρέψει στη Λούτσιο, 53 ετών σήμερα, να παρουσιάσει τα πρόσθετα στοιχεία σε Δικαστικό Συμβούλιο και τελικά να αποδείξει την αθωότητά της.

Πηγή: rednnoir.gr

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…