Newsroom

Newsroom

Η «μεγάλη πατάτα» της World Athletics για τον Μίλτο Τεντόγλου

Σάλος έχει προκληθεί στον παγκόσμιο στίβο η απόφαση της World Athletics να ακυρώσει το ρεκόρ του Έλληνα πρωταθλητή στο μίτινγκ του Τορούν. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχωράει σε μια τέτοια απόφαση....

5541971

Η World Athletics, ακύρωσε το ρεκόρ του Μίλτου Τεντόγλου που πέτυχε στο Τορούν της Πολωνίας, λόγω παπουτσιού, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπιστία και την νομιμότητα στον χώρο του στίβου, βάζοντας ως στόχο αυτή την φορά την τεχνολογία. Και αυτό διότι πλέον τα παπούτσια θεωρούνται το νέο… ντόπινγκ που παίρνουν οι αθλητές για να κάνουν καλύτερη επίδοση. Όμως εδώ πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος που υπέπεσε η World Athletics. Και αυτό διότι μπορεί να έχει δώσει την λίστα με τα απαγορευμενα παπούτσια που πρέπει να φορούν οι αθλητές, όμως ο έλεγχος που οφείλει να διενεργήσει αφορά μόνο την ίδια και όχι τους αθλητές. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να είναι σύνηθες να παίρνουν δέιγμα ακόμα και πριν τον αγώνα για ντόπιγκ, δεν κάνουν το ίδιο και όσο αφορά τον εξοπλισμό των αθλητών πρίν τον αγώνα, στο call room. Κάτι που έχουν ζητήσει επανειλημμένα οι αθλητές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και οι διοργανωτές την πάτησαν καθώς, ο κανονισμός λέει στα field events 20mm maximum thickness (except Triple Jump που έχει 25mm), που σημαίνει ότι δεν μέτρησαν το ρεκόρ του Μίλτου καθώς βρέθηκε η σόλα να έχει πάχος μεγαλύτερη στον 20χιλιοστών, χωρίς να έχουν παρουσιάσει στοιχεία. Δηλαδή αν μέτρησαν την σόλα μετά τον αγώνα, τα καρφιά,  η απλά το στήριξαν απλά στον κανονισμό και στο συγκεκριμένο τύπο παπουτσιού, που σημειωτέων είναι μέσα στις προδιαγραφές το συγκεκριμένο μοντέλο, (Μια Limited Edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών από την Adidas με τύπο  Ambition 2)όπως φαίνεται και στην φωτό.

mikos odigia

H γκάφα της World Athletics, είναι ότι βάσει της οδηγίας της,  ο συγκεκριμένος τύπος παπουτσιού πληρεί τις προυποθέσεις, βάση των χιλιοστών, αλλά  η ομοσπονδία το κατατάσει στα απαγορευμένα. Ουδείς γνωρίζει τον λόγο, και την απάντηση μπορούν να την δώσουν  μόνο οι διοργανωτές και η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

 

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρούν σε μια τέτοια απόφαση. Το ίδιο έχουν κάνει πρόσφατα και στην με την Ρόχας όταν τον περασμένο Ιούλιο ένώ προκρίθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλης στο άλμα εις μήκος του Όρεγκον με επίδοση 6.93μ. από ένα meeting που έγινε στην Ισπανία , αλλά η ομοσπονδία δεν μέτρησε την επίδοση της στερώντας της την δυνατότητα να αγωνιστεί καθώς έκρινε ότι φορούσε απαγορευμένα παπούτσια.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…