Η επιστροφή της "Μεγάλης Κυρίας" σε τελικό Champions League

Η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό του Τσάμπιονς λιγκ 12 χρόνια μετά από εκείνον στο Μάντσεστερ, όταν είχε χάσει το τρόπαιο στα πέναλτι (3-2) από τη Μίλαν.

gigi

Η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό του Τσάμπιονς λιγκ 12 χρόνια μετά από εκείνον στο Μάντσεστερ, όταν είχε χάσει το τρόπαιο στα πέναλτι (3-2) από τη Μίλαν.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, μετά το 2-1 στο Τορίνο, έφερε ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, με σκόρερ έναν πρώην της ισπανικής ομάδας, τον Άλβαρο Μοράτα. Η «μεγάλη κυρία» προκρίθηκε στον τελικό της 27ης Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος δεν έκανε για τη Μίλαν αλλά πηγαίνει ολοταχώς για το «τρεμπλ» με τη Γιουβέντους, άφησε τη «βασίλισσα» στείρα από τίτλους φέτος, αφού εκτός της αποκαθήλωσής από το θρόνο του Τσάμπιονς Λιγκ το συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι έχει ουσιαστικά χάσει και το ισπανικό πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πολύ επιθετικοί, έχασαν ευκαιρίες αλλά παρότι βρέθηκαν με σκορ πρόκρισης από το 23ο λεπτό, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε από τα 11 μέτρα απέναντι στον Τζίτζι Μπουφόν μετά το πέναλτι του Τζόρτζιο Κιελίνι στον Χάμες Ροντρίγκες, δεν φρόντισαν να «τελειώσουν» το ματς και το πλήρωσαν. Η Γιουβέντους αξιοποίησε τη «μισή ευκαιρία» για γκολ πρόκρισης και τη βρήκε στο 57΄, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ίκερ Κασίγιας και μετά την κεφαλιά – πάσα του Πολ Πογκμπά ένα «παιδί» της Ρεάλ, ο Μοράτα, «σκότωσε» τους Μαδριλένους ισοφαρίζοντας το σκορ, με το δεύτερο τέρμα σε δύο αγώνες εναντίον της άλλοτε ομάδας του.