Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιανουαρίου 2026 και επίσημα τη δημιουργία νέου κόμματος, το οποίο στόχο έχει να κατέβει στις επόμενες εκλογές.
Σε μια κρίσιμη συγκυρία και με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν εντυπωσιακά ευρήματα για την ίδια, η Μ. Καρυστιανού στη συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra άνοιξε τα χαρτιά της τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η κοινωνική αφύπνιση έχει κινητοποιήσει τους Έλληνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι συγκινητική η επιθυμία ανθρώπων με εντυπωσιακά βιογραφικά να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.
Οργανώνεται πολύ γοργά αυτή η προσπάθεια. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ηγηθώ εγώ του σχήματος. Ο λαός θα δείξει τον ηγέτη από όλες τις διαδικασίες, ακολουθώντας αυτό που λέει το μέσα του. Η καθαρότητα, ο εθελοντισμός και η ακεραιότητα του χαρακτήρα είναι στα βασικά για εμάς».
«Προφανώς όσοι συμμετέχουν στις εκλογές θέλουν να έχουν την πρώτη θέση. Πολλώ δε μάλλον όταν θέλεις να φέρεις τα πάνω κάτω και να κάνεις αλλαγές. Για να μπορέσεις να κάνεις αλλαγές είναι σημαντικό να έχεις μια τέτοια θέση που θα σου το επιτρέψει αυτό», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών ενώ όταν ρωτήθηκε αν ο στόχος της είναι η πρωτιά απάντησε με σαφήνεια: «Αν είναι να αλλάξουμε κάποια πράγματα, αυτός είναι ο στόχος, αλλιώς δε γίνεται».
Καμία συνεργασία με Τσίπρα
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Μαρία Καρυστιανού άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και δήλωσε αρνητική σε κάθε μετεκλογική συνεργασία.
«Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει το χειρότερο μνημόνιο κι έχει υποθηκεύσει το κράτος σα να είναι δική του περιουσία, για 100 χρόνια. Δεν είχε ξανακυβερνήσει κι είχε βγει λέγοντας, θα τα αλλάξω όλα. Μας ανέβασε ψηλά και μετά μας γκρέμισε. Αυτό είναι το χειρότερο για μένα, ότι μας εξαπάτησε», σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε έντονο ύφος:
«Έδωσε ελπίδα. Μας ανέβασε ψηλά και μετά μας γκρέμισε. Σε έναν λαό που έχει συνηθίσει στο ψέμα, στην εξαπάτηση, στην παραπλάνηση, αυτό ήταν για μένα το χειρότερο όλων. Γιατί τώρα ο κόσμος πολύ πιο δύσκολα θα εμπιστευτεί κάποιον άνθρωπο, και γενικά απομακρύνθηκε από τα κοινά, δε θέλει να ασχολείται, δεν τα πιστεύει. Όμως ένας πολίτης που δεν πιστεύει στα κοινά και δεν θέλει να συμβάλει με τον οποιονδήποτε τρόπο, είτε ενεργά στην πολιτική, είτε ως ενεργός πολίτης, να κάνει το καθήκον του, να καταγγείλει κάτι που δεν πάει σωστά, η έστω να σηκωθεί από τον καναπέ του και να πάει να ψηφίσει, τι χώρα είμαστε τότε;».
Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών στάθηκε και στις διαφωνίες που έχουν εκφράσει μέλη του συλλόγου για την εμπλοκή της με την κεντρική πολιτική: «Σέβομαι πάρα πολύ τη γνώμη των συγγενών, σε αυτά τα τρία χρόνια διαφωνώ με κάποια πράγματα που κάνουν κάποιοι, δεν το έχω πει όμως ποτέ δημόσια. Δε μου έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα να παραιτηθώ από τον Σύλλογο, τον Μάρτιο τελειώνει η θητεία μου», είπε ενώ ζήτησε «να μην ευτελίζουν τον αγώνα της».
Διαβάστε επίσης:
Καρυστιανού: Με το δεξί στην πρώτη δημοσκόπηση του 2026
Οργή Καρυστιανού για το μπλακ άουτ που πάγωσε τις πτήσεις: «Τέμπη και στον αέρα;»
Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά για Καρυστιανού: «Μπορεί να γίνει καταλύτης αλλαγής»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια