Newsroom

Newsroom

Η Μαλένα και η Ίριδα δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο

Με βάση τα δεδομένα της κλασσικής ιατροδικαστικής έρευνας και τυπική μεθοδολογική προσέγγιση για αιφνίδιους θανάτους καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια στην κατάδειξη ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη υπήρξε δια αποφράξεως των εξωστομίων των αεροφόρων οδών.

patra 2

Σοκάρει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, με βάση τα δεδομένα της κλασσικής ιατροδικαστικής έρευνας και τυπική μεθοδολογική προσέγγιση για αιφνίδιους θανάτους καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια στην κατάδειξη ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη υπήρξε δια αποφράξεως των εξωστομίων των αεροφόρων οδών. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία της ισχυρής πίεσης των εξωστομίων των αεροφόρων οδών.

Κοινώς το κοινό σημείο και στους δύο θανάτους είναι πως κάποιος πίεσε με μεγάλη δύναμη το στόμα και τη μύτη των δύο παιδιών.

Οι 10 λόγοι που «δείχνουν» τους ασφυκτικούς θανάτους

Τουλάχιστον 10 λόγους επικαλούνται οι ιατροδικαστές  για να στηρίξουν τη θέση τους αναφορικά με την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών. Ανάμεσα σε αυτά είναι:

Οι ασφυκτικές κηλίδες σε ζωτικά όργανα

Κάκωση στο στοματικό βλενογόννο. Σημειώνεται πως στο πόρισμα δεν προκύπτει η λεγόμενη αγενεσία φλεβοκόμβου, την ανυπαρξία φυσικών βηματοδοτών της καρδιάς, η αιτία που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την υπόθεση στις αρχές της.

Παράλληλα, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε πως θα γίνει μια έρευνα για να φανεί πώς μία ιατροδικαστική έρευνα δείχνει εγκληματική ενέργεια και πώς μία άλλη αποδίδει τους θανάτους σε παθολογικά αίτια.

 

Λέων: Μαρτυρικός ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας – «Έσβησαν» μέσα σε 3 λεπτά

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε στο MEGA το πόρισμα που αποκάλυψε πως ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ασφυκτικός.

Ο κος Λέων ήταν ένας από τους πρώτους που είχαν κάνει λόγο για ασφυκτικό θάνατο από εγκληματική ενέργεια για τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Σημαίνει πως κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη των παιδιών και ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξαν», είπε ο ιατροδικαστής για τον ασφυκτικό θάνατο των παιδιών.

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει μία σύντομη σχετική διάρκεια, από 3 έως 5 λεπτά είναι αρκετά. Είναι ένας θάνατος που από τη μεριά του δράστη θέλει πολύ μεγάλη θέληση για να πραγματοποιήσει την πράξη του. Στο πρώτο λεπτό ο οργανισμός χάνει τις αισθήσεις του. Το ένα λεπτό είναι 60 φορές να μετράμε με τη μορφή δευτερολέπτων και παράλληλα να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να μην κάνουμε πίσω ούτε μία στιγμή».

Ο κος Λέων τόνισε πως ο ασφυκτικός θάνατος διαγιγνώσκεται δύσκολα, ιδιαίτερα σε παιδιά.

«Είμαστε πολύ τυχεροί, εντός εισαγωγικών, ότι στα συγκεκριμένα παιδιά υπήρχαν τραύματα. Συνήθως δεν έχουμε ούτε τραύματα, γιατί οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε αρκετά σπάνια, αλλά και τα ευρήματα θέλουν πολύ μεγάλη μελέτη», δήλωσε.

Σχετικά με τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια ο κος Λέων δήλωσε πως θέλει αν πιστεύει ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των ιατροδικαστών.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…