Newsroom

Newsroom

Η μάχη της ζωής μας: οι δανειστές "χτυπούν" στις κόκκινες γραμμές των εργασιακών και του ασφαλιστικού

«Χτυπούν» στις κόκκινες γραμμές μας», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι που γνωρίζουν τι διαμείβεται στοBrussels Group. Κι αυτό γιατί οι δανειστές ζητούν…

protomagia

«Χτυπούν» στις κόκκινες γραμμές μας», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι που γνωρίζουν τι διαμείβεται στοBrussels Group. Κι αυτό γιατί οι δανειστές ζητούν επιτακτικώς εδώ και τώρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, αλλαγές στο ασφαλιστικό κι όχι μόνο.

Οι θεσμοί επανέρχονται με αξιώσεις για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων κι άμεσες αλλαγές στο ασφαλιστικό, που προφανώς θα περιλαμβάνουν και περικοπές συντάξεων. Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις και σχετικά με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, στην θεσμοθέτηση και προστασία των οποίων οι δανειστές διαφωνούν κάθετα.

Κυβερνητικοί κύκλοι, πάντως επισημαίνουν πως είναι ακατανόητη η εμμονή και η επιμονή υπέρ των ομαδικών απολύσεων ειδικότερα από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την ίδια στιγμή που έχουν προσκομιστεί από την ελληνική πλευρά στοιχεία και πίνακες, που αποδεικνύουν ότι η επαναφορά ιδιαίτερα των συλλογικών συμβάσεων ευνοεί την ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να χάνει την αισιοδοξία της, καθώς αντίθετα από τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, οι δύο πλευρές φαίνονται να βρίσκονται πιο κοντά στην συμφωνία στα δημοσιονομικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…