Η "Λυσιστράτη" με τη Μαρία Καβογιάννη επιστρέφει στην Αθήνα

Λυσιστράτη

lisistrati

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου, επιστρέφει δυναμικά στην Αθήνα μετά από πολλές sold out παραστάσεις σε όλη την ελληνική περιφέρεια από 3 έως 16 Σεπτεμβρίου σε διάφορα θέατρα της πρωτεύουσας.

Η Λυσιστράτη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβουλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργηως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς.

Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. Το έργο ανεβαίνει σε συμπαραγωγή της Highway και της Λυκόφως με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση – Απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης 
Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας
Επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη
Επεξεργασία κειμένου: Ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Highway Productions – Λυκόφως σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων

Λίγα λόγια για το έργο
Η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα. 

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Τσέζαρις Γκραουζίνις
Ο Cezaris Graužinis γεννήθηκε το 1967 στο Vilnius της Λιθουανίας και σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στη Μόσχα, στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου ΓΚ.Ι.Τ.Ι.Σ. To 1993 εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Suzuki από τον ίδιο τον Tadashi Suzuki στην Ιαπωνία. 
Από το 2003 είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ανεξάρτητης θεατρικής ομάδας «cezario grupe» με έδρα το Vilnius, η οποία τιμήθηκε επανειλημμένα με κρατικά και άλλα βραβεία.
Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «Virus» στο Ελσίνκι (2007-2008) και έχει διδάξει υποκριτική και τη μέθοδο Suzuki στη Σουηδία, στη Φιλανδία και σε πολλά διεθνή σεμινάρια υποκριτικής. 

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει σκηνοθετήσει σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Φιλανδία, η Σουηδία, η Σλοβενία, η Κροατία, οι Νήσοι Φερρόες, η Πολωνία και η Ελλάδα. Ενδεικτικά έχει σκηνοθετήσει: «Χειμωνιάτικο παραμύθι», «Ημέρωμα της Στρίγγλας», «Άμλετ», «Βασιλιά Ληρ», «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ, «Attempts on her Life» του Kριμπ, «Aραβικές Νύχτες» του Σίμμελπφένιχ, «Τρείς Αδελφές» του Τσέχωφ, «Βόυτσεκ» του Μπύχνερ, «Η δεύτερη έκπληξη του Έρωτα» του Μαριβό κ.α. καθώς και τα δικά του έργα «Lithuania’s Day», «All or Nothing», «Kisses, Oscar…» κ.α. με το “cezario grupe”.

Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε με το «Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής» στο Θέατρο Πορεία, για το οποίο απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν 2007. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σ. Μπέκετ για το Φεστιβάλ Αθηνών το 2008. Παρουσίασε το «Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία» για το Εθνικό Θέατρο (2009). Ακολούθησε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε. με την παράσταση «Déjà vu», που ήταν υποψήφια για το Βραβείο Κουν διεθνούς ρεπερτορίου (2010). Έγραψε και σκηνοθέτησε τον κωμικό μονόλογο «Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν» που παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2010 & 2011 καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Μονολόγων Monobaltija, στο Κάουνας, το 2012. Σκηνοθέτησε τον «Οιδίποδα Τύραννο», σε μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, του Φεστιβάλ Επιδαύρου και της Αρτivities, το καλοκαίρι του 2012, για τον οποίο απέσπασε και πάλι το Βραβείο Κουν στην κατηγορία Αρχαίου Δράματος. Διασκεύασε και σκηνοθέτησε τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το 2012-13.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βριλήσσια
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Άλσους, Νέα Σμύρνη 
Δευτέρα 8 & Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου, Παπάγου 
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής», Ηλιούπολη 
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Θανάσης Βέγγος, Κορυδαλλός
Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Αιγάλεω
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Αθήνα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εως μια μέρα πριν 15 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15 – 18 ευρώ Κανονικό 
15 ευρώ Μειωμένο (Φοιτητικά, άνω των 65, έως 18 ετών, ΑμεΑ, Σύλλογοι, ομαδικά)
12 ευρώ Ανέργων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
100 λεπτά

VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=s8zd5NDOkNQ&feature=youtu.be

SITE: www.lykofos.org
http://www.facebook.com/lykofostheater
http://twitter.com/lykofostheater

 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…