Η λογική «νίκησε» σε πανεπιστήμιο του Μιλάνου: Επανέφερε σεμινάριο για τον Ντοστογιέφσκι

Μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, πήραν θέση υπέρ της ανάγκης να διατηρηθεί η ελευθερία διδασκαλίας στον ακαδημαϊκό χώρο και, φυσικά, ο οφειλόμενος σεβασμός προς «ιερά τέρατα» της διεθνούς λογοτεχνίας.

AP21334420326774

Οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αρχίζουν να αγγίζουν τον χώρο του πολιτισμού και τους πανεπιστημιακούς θεσμούς της Ιταλίας. Μέσα σε λίγες ώρες, το πανεπιστήμιο Μπικόκα του Μιλάνου ανέβαλε και επανένταξε στην λίστα των μαθημάτων του σεμινάριο αφιερωμένο στον Ρώσο συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Χθες, Τρίτη, το βράδυ, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός συγγραφέας Πάολο Νόρι ανακοίνωσε ότι το πανεπιστήμιο Μπικόκα του ανήγγειλε, με ένα μέιλ, ότι «δεδομένης της μεγάλης έντασης κατά την παρούσα φάση και για να αποφευχθεί κάθε μορφή εσωτερικής αμφισβήτησης, το σεμινάριό του για τον Ντοστογιέφσκι θα πρέπει να αναβληθεί».

Ο Ιταλός καθηγητής έκανε λόγο για παράλογη και γελοία απόφαση, η οποία λογοκρίνει το έργο ενός κορυφαίου, παγκοσμίως αναγνωρισμένου Ρώσου συγγραφέα. Σήμερα, το πανεπιστήμιο της ιταλικής συμπρωτεύουσας έκανε επίσημα γνωστό ότι το μάθημα δεν έχει αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Η πρύτανης του Μπικόκα με διαβεβαίωσε ότι δεν ακυρώθηκε κανένα σεμινάριο, αλλά κάποιος πρέπει να κινήθηκε με λανθασμένο τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα. Πρόκειται για σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο απευθύνεται στους φοιτητές αλλά και στους κατοίκους του Μιλάνου.

Παράλληλα, μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, από το Κίνημα Πέντε Αστέρων μέχρι και γνωστά στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και τον κεντρώο πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, πήραν θέση υπέρ της ανάγκης να διατηρηθεί η ελευθερία διδασκαλίας στον ακαδημαϊκό χώρο και, φυσικά, ο οφειλόμενος σεβασμός προς «ιερά τέρατα» της διεθνούς λογοτεχνίας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…