"Η λιτότητα σκοτώνει τον ευρωπαϊκό Νότο", συμφώνησαν Τσίπρας-Λέτα

Διαφώνησαν στα περισσότερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ενρίκο Λέτα, αλλά τουλάχιστον συμφώνησαν στο αυτονόητο, ότι η λιτότητα σκοτώνει τον…

tsipras 46

Διαφώνησαν στα περισσότερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ενρίκο Λέτα, αλλά τουλάχιστον συμφώνησαν στο αυτονόητο, ότι η λιτότητα σκοτώνει τον ευρωπαϊκό Νότο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας συναντήθηκαν σε θετικό κλίμα στο πρωθυπουργικό μέγαρο στη Ρώμη. Είναι ενδεικτικό πως ο ιταλός πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιταλική «Λίστα Τσίπρα» για τις ευρωεκλογές, η οποία προβάλλεται εκτενώς από τον ιταλικό τύπο σήμερα μετά από τη χθεσινή ανοικτή εκδήλωση ιταλικών αριστερών κομμάτων και οργανώσεων στο θέατρο Valle της Ρώμης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στον κ. Λέτα την ατζέντα του στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Έθεσε δε το ζήτημα της μετανάστευσης και της αλλαγής του «Δουβλίνου ΙΙ», με δεδομένο ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα και πολύ συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν τραγωδίες όπως τα ναυάγια στη Λαμπεντούζα και το Φαρμακονήσι.