Η λίστα μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

Τα πέντε ονόματα των μαρτύρων που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν άμεσα στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρνει στο το documentonews.gr, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες

EK Vouli 2

Πρωταγωνιστές του σκανδάλου, γρανάζια της διεφθαρμένης μηχανής που εξυπηρετούσε τη Novartis αντί του δημοσίου συμφέροντος και μία δημοσιογράφο εμπεριέχει η (πρώτη) λίστα μαρτύρων που θα καταθέσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή κατέληξαν στα ονόματα που -σε πρώτη φάση- επιθυμούν να κληθούν για κατάθεση. Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, πρόκειται για τους:

· Νίκο Μανιαδάκη,

· Νίκο Μανία,

· Κωνσταντίνο Φρουζή,

· Arnout Ploos Van Amstel,

· Γιάνα Παπαδάκου.

Η πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής. Να πέσει άπλετο «φως» στην υπόθεση μέσω της αξιοποίησης της εισαγγελικής ιδιότητας που αποκτούν αυτομάτως τα μέλη της Επιτροπής, αναγκάζοντας μάρτυρες κομβικής σημασίας να υποστούν τη βάσανο της κατάθεσης ακόμα κι αν κάτι τέτοιο δεν έχει συντελεστεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Λόγου χάρη, ως τέτοιες λογίζονται οι περιπτώσεις του Μr Novartis, Κ. Φρουζή, αλλά και του πρώην προέδρου της Novartis Hellas, Arnout Ploos Van Amstel, ο οποίος σε ομιλία του στους εργαζομένους της φαρμακοβιομηχανίας είχε πει μεταξύ άλλων: «Η Novartis δεν είναι μόνο ο καλύτερος χώρος για να εργαστείς, αλλά και ο καλύτερος συνεργάτης αν είσαι ένας ασθενής, ένας γιατρός ή ένα μέλος της κυβέρνηση».

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικής σημασίας κρίνεται και η επικείμενη κατάθεση του Ν. Μανιαδάκη στην Επιτροπή, με την επιφύλαξη ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα συναινέσει στην κλήση του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα που αποφάσισε -όπως καταγγέλλεται- να περάσει απέναντι. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο «κλειδί», Ν. Μανία, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπερτιμολόγηση του φαρμάκου επί Αν. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, όταν ο Ν. Μανίας αποχώρησε από το υπουργείο παίρνοντας μαζί του το περίπλοκο λογισμικό τιμολόγησης, ο τότε αν. υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, και ο ΕΟΦ έπαιζαν πινκ – πονκ με την ευθύνη της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως προς τη Γ. Παπαδάκου, πρόκειται για μία δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, ανέδειξε το σκάνδαλο και έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα επειδή έκανε τη δουλειά της.

Θα προστεθούν κι άλλοι

O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αρκεστεί σε αυτούς τους πέντε μάρτυρες. Όπως σημείωναν στο documentonews.gr καλά πληροφορημένες πηγές, σε δεύτερη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να καταθέσει κι άλλα πρόσωπα για να κληθούν να καταθέσουν.

Πιο συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται να κατατεθεί η πρόταση να κληθεί και η προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με δεδομένο ότι αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατηγορείται από τη ΝΔ ως ηθικός αυτουργός της «σκευωρίας» Novartis, τότε πρέπει κάποτε να προσδιοριστεί από τη συμπολίτευση και η σκέψη της για τον φυσικό αυτουργό!

Πηγή: documentonews.gr

Πορτοκάλογλου: Το μεγάλο ευχαριστώ και η συγκίνηση στην αυλαία για το «Μουσικό Κουτί» (video)

Πορτοκάλογλου

Πορτοκάλογλου: Το μεγάλο ευχαριστώ και η συγκίνηση στην αυλαία για το «Μουσικό Κουτί» (video)

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη είπαν το τελευταίο αντίο στο τηλεοπτικό κοινό μετά…

Ανησυχητική δήλωση Μεϊμαράκη για εμπλοκή της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: «Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ» (video)

rsz meimarakis

Ανησυχητική δήλωση Μεϊμαράκη για εμπλοκή της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: «Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ» (video)

"Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης"