Η "Λιμπερασιόν" είναι ακόμα εφημερίδα..

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, όχι ένα εστιατόριο, όχι ένα κοινωνικό δίκτυο, όχι ένας πολιτιστικός χώρος, όχι ένα τηλεοπτικό πλατό, όχι ένα…

liberation

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, όχι ένα εστιατόριο, όχι ένα κοινωνικό δίκτυο, όχι ένας πολιτιστικός χώρος, όχι ένα τηλεοπτικό πλατό, όχι ένα μπαρ, όχι μια μηχανή εκκόλαψης επιχειρήσεων…”. Με αυτό το πρωτοσέλιδο της σαββατιάτικης έκδοσης θέλησαν οι εργαζόμενοι της ιστορικής γαλλικής αριστερής εφημερίδας “Λιμπερασιόν” να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές που σχεδιάζει η διοίκηση ώστε να κάνει το φύλλο πιο ελκυστικό στη νεολαία.

Οι δημοσιογράφοι του έντυπου που ιδρύθηκε το 1973 από τον φιλόσοφο Ζαν Πολ Σαρτρ διατρανώνουν τη σφοδρή επιθυμία τους να μη μετατραπούν σε ένα ακόμα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο θα φιλοξενείται ένα τηλεοπτικό πλατό, ένα ραδιοφωνικό στούντιο, μια ψηφιακή αίθουσα σύνταξης, καθώς κι ένα εστιατόριο και μπαρ για το κοινό. Γι’ αυτό και προχώρησαν σε απεργία την Πέμπτη, την οποία συνεχίζουν αύριο Δευτέρα.

Οι ιδιοκτήτες της «Λιμπερασιόν», η οποία απασχολεί σήμερα 290 εργαζόμενους, επιχειρηματίες Μπρινό Λεντού, Εντουάρ ντε Ροτσίλντ κι ο ιταλικός όμιλος Ersel σχεδιάζουν επίσης τη μετακόμιση της εφημερίδας και την πρόσληψη του διάσημου σχεδιαστή Φιλίπ Σταρκ για να μεταμορφώσει τη νέα έδρα της σε χώρο ανταλλαγής ιδεών. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, μιλούν για κοροϊδία κι αληθινό πραξικόπημα: «Το σχέδιο είναι καθαρό: είναι Λιμπερασιόν χωρίς τη Λιμπερασιόν. Πρέπει να μετακομίσουν την εφημερίδα, αλλά να κρατήσουν το ωραίο λογότυπο. Να πετάξουν έξω τους δημοσιογράφους, αλλά να εξαργυρώσουν’ τη μάρκα», υπογραμμίζουν.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…