Newsroom

Newsroom

Η Lidl Ελλάς κορυφαίος Εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη για 5η συνεχόμενη χρονιά

 Η Lidl αποδεικνύει για ακόμα μια χρονιά ότι πρωτοπορεί όχι μόνο με τις υπηρεσίες που προσφέρει στους καταναλωτές αλλά και ως εργασιακό περιβάλλον, καταφέρνοντας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά να λάβει τον τίτλο, του «Κορυφαίου Εργοδότη» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

eddfg

H εργασία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα της ζωής μας καθώς εκτός του βιοπορισμού είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε το ένα τρίτο του χρόνου μας καθημερινά. 

Οι συνθήκες που επικρατούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι το οποίο μπορεί να καθορίσει την καθημερινότητα, την ψυχολογία και την αποδοτικότητα ενός εργαζόμενου.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε όλοι μας, κρίνουμε ως πολύ σημαντικό παράγοντα το να έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε σε συνθήκες που μας κάνουν χαρούμενους, να αμειβόμαστε καλά και να υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω εκπαίδευσης και εξέλιξης. 

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα κάτι τέτοιο αποτελεί ζητούμενο για τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute ο οποίος για να απονέμει τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη, λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες όπως η υποστήριξη προς τους εργαζομένους, οι αμοιβές και παροχές, η εταιρική κουλτούρα, αλλά και οι ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης που τους προσφέρει.  Οι εταιρίες που λαμβάνουν την πιστοποίηση Top Employer επιδιώκουν να θέτουν τους εργαζομένους τους στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης τους και να εξασφαλίζουν για εκείνους ένα υποδειγματικό περιβάλλον εργασίας. 

Φέτος το κορυφαίο διεθνές ινστιτούτο, εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 κορυφαίους εργοδότες από 120 χώρες και εδάφη σε 5 ηπείρους, με την Lidl Ελλάς να κερδίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Όπως είναι κατανοητό, ο τίτλος του «Τop Employer 2021» επιβραβεύει τις καινοτόμες και πρωτοποριακές στρατηγικές της Lidl Ελλάς η οποία δε σταματά να εξελίσσεται και να αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για το πώς οφείλει να είναι σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. 

Ανάμεσα σε άλλους τομείς, αξίζει να αναφερθούν τρία σημεία τα οποία κάνουν την Lidl Ελλάς να ξεχωρίζει και να εδραιώνεται ως Κορυφαίος Εργοδότης. 

Πρώτον, πρόκειται για μια εταιρεία η οποία επενδύει αδιάλειπτα σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεχούς προσπάθειες είναι ότι οι εργαζόμενοι της Lidl Ελλάς, στα καταστήματα και τις αποθήκες, έχουν στη διάθεσή τους online συστήματα εκπαίδευσης ενώ την ίδια ώρα διατίθενται προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning.

Δεύτερον, μια στρατηγική επιλογή της Lidl Ελλάς ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, είναι να επενδύσει και να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλειά των εργαζομένων. 

Τρίτον, η Lidl Ελλάς κατάφερε να επιτύχει άμεση προσαρμογή στην εξ αποστάσεως εργασία που έφερε πανδημία της Covid – 19 ενώ σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε σε digitalization των HR διαδικασιών. 

Παράλληλα, συνεχίζοντας τις αδιάλειπτες προσπάθειες εξέλιξης, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Lidl Ελλάς όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα επενδύσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, και πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για τους εργαζομένους της. Με γνώμονα τους εργαζομένους της, στόχος της είναι η περαιτέρω διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αισιόδοξου περιβάλλοντος εργασίας, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης κι η αναγνώριση της απόδοσης με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Ακόμη προγραμματίζει νέες προσλήψεις σε μία πληθώρα θέσεων εργασίας σε καταστήματα, logistics centers και γραφεία, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου και διατηρώντας σταθερούς μισθούς στο ακέραιο, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς. Μέλημα της εταιρίας είναι άλλωστε να ενισχύσει το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας, ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας.

Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, η εταιρία έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτών στην πρώτη γραμμή. Γι’ αυτό και διατηρεί ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει δώσει πάνω από 6.000.000€ και στους 6.400 εργαζομένους της σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

Οι μελλοντικοί στόχοι

Τo 2021 θέτει δύο προτεραιότητες: θέματα Diversity and Inclusion και διττής εκπαίδευσης. Αναφορικά με θέματα Diversity & Inclusion, στην εταιρία υπάρχουν 40% γυναίκες σε επίπεδο Μελών της Διοίκησης, 66% γυναίκες στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Η εταιρία εστιάζει πλέον στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων εξέλιξης εντός της εταιρείας. 

Τέλος, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να ενταχθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη. 

Το βραβείο της Lidl Ελλάς ως Top Employer 2021 σε Ελλάδα και Ευρώπη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αποδεικνύει έμπρακτα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί ένα εργασιακό περιβάλλον που όλες και όλοι μας, θα θέλαμε να βρεθούμε. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το team.lidl.gr

Λύγισε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου στον αέρα της ΕΡΤ: «Μαζεύω τα κομμάτια μου για να το πω χωρίς να κλάψω» (video)

profile player 960x540 22

Λύγισε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου στον αέρα της ΕΡΤ: «Μαζεύω τα κομμάτια μου για να το πω χωρίς να κλάψω» (video)

Μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή είχε στον αέρα της ΕΡΤ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου

«Ας είναι το τελευταίο θύμα από τους 300 που πνίγονται κάθε χρόνο» – Πώς πνίγηκε ο Αιγύπτιος μετανάστης που προσπάθησε να σώσει τον λουόμενο

fuu j 1GcWQAm9a2I unsplash

«Ας είναι το τελευταίο θύμα από τους 300 που πνίγονται κάθε χρόνο» – Πώς πνίγηκε ο Αιγύπτιος μετανάστης που προσπάθησε να σώσει τον λουόμενο

Συγκλονιστικά τα όσα αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας για την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο…

«Λύτρας και Πολυζωγοπούλου είχαν χωρίσει πριν τον ξυλοδαρμό» – Πού ακριβώς είδαν την «ανατροπή» τα ΜΜΕ

187458 347109826852 8868114156241766816279 610120 75946005628030 618838 3797

«Λύτρας και Πολυζωγοπούλου είχαν χωρίσει πριν τον ξυλοδαρμό» – Πού ακριβώς είδαν την «ανατροπή» τα ΜΜΕ

Ανατροπή έγραψαν τα ΜΜΕ ότι υπήρξε στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, όμως ανατροπή δεν υπήρχε…

Viral βίντεο: Έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του μετά από ήττα, μέσα στο ρινγκ και εκείνη του αρνήθηκε

46464

Viral βίντεο: Έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του μετά από ήττα, μέσα στο ρινγκ και εκείνη του αρνήθηκε

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Μπούκοβατς την είχε απατήσει και ανέφερε το όνομα…