Newsroom

Newsroom

Η Λε Πεν δηλώνει ασταμάτητη παρά την ήττα, προβληματισμένοι Βαλς-Σαρκοζί

Για καθεστώς το οποίο ψυχορραγεί μίλησε η Μαρίν Λε Πεν στις πρώτες της δηλώσεις μετά από την ήττα την οποία…

lepen 8

Για καθεστώς το οποίο ψυχορραγεί μίλησε η Μαρίν Λε Πεν στις πρώτες της δηλώσεις μετά από την ήττα την οποία υπέστη στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας και κατήγγειλε – όπως είχε κάνει και το πρωί της Κυριακής- τις εκκλήσεις που είχαν κάνει οι αντίπαλοί της προς τους πολίτες ώστε να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου.

«Τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει», δήλωσε σε απειλητικό τόνο η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, η οποία δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε στον βορρά, όπου ήταν και η ίδια υποψήφια.

«Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς παραμένει», εκτίμησε, από την πλευρά του, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, εν όψει της διαφαινόμενης ήττας της Μαρίν Λε Πεν στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

«Απόψε, δεν υπάρχει περιθώριο για ανακούφιση ή θριαμβολογίες», υπογράμμισε και σημείωσε ότι τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου πρέπει να αναγκάσουν τη γαλλική κυβέρνηση να «ακούσει» τον γαλλικό λαό.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Νικολά Σαρκοζί τόνισε πως τα υψηλά ποσοστά του Εθνικού Μετώπου συνιστούν μία προειδοποίηση προς όλα τα συστημικά κόμματα.

«Η κινητοποίηση υπέρ των υποψηφίων μας δεν πρέπει να μας επιτρέψει να ξεχάσουμε το μήνυμα που έστειλε ο γαλλικός λαός στον πρώτο γύρο των εκλογών», πρόσθεσε ο κ. Σαρκοζί.

«Πρέπει να κάνουμε μία βαθιά συζήτηση για τα προβλήματα των Γάλλων και να αναζητήσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις», επισήμανε, εστιάζοντας κυρίως στην ανεργία και την ασφάλεια.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…