Η La Repubblica βάζει στο κάδρο του σκανδάλου χρηματισμού από το Κατάρ και τον Μαργαρίτη Σχοινά!

Το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας προαναγγέλλει διεύρυνση της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ εάν η ιταλική εφημερίδα επιβεβαιωθεί, η πολιτική κρίση που θα προκληθεί στην Ελλάδα θα είναι άνευ προηγουμένου.

5ab11cd11dc52414448b45ba

Μετά την Εύα Καϊλή, στο «κάδρο» του σκανδάλου του Κατάρ φαίνεται να μπαίνει και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα. Συγκεκριμένα σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τονίζει σε σχετικό δημοσίευμά της, ότι η έρευνα των βελγικών αρχών πρόκειται να διευρυνθεί, «φωτογραφίζοντας» τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Ειδικότερα, επισημαίνεται στο άρθρο το εξής: «Ο Panzeri (που θεωρείται εγκέφαλος του σκανδάλου) δεν δούλεψε μόνος του. Για να επιβεβαιώσετε για τις πολύ υψηλές διασυνδέσεις του, απλά δείτε το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ […] Επί του παρόντος, βοηθός του ευρωβουλευτή είχε μια ιστορία αγάπης με την αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, την Ελληνίδα Καϊλή. Όπως είπαμε, στο σπίτι τους βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά.

Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι δωροδοκίες μπορεί να οδηγήσουν αλλού: για την κυβέρνηση του Κατάρ, ο ρόλος της Καϊλή ήταν ένα πασπαρτού για να ανοίξει τις πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού. Εκτός ομάδας PSE.

Συγκεκριμένα: η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος ο Σχοινάς που σε ένα tweet του τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκθειάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, «μιας χώρας που έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία».

Γι’ αυτό, αυτή τη στιγμή, η έρευνα είναι μόνο στον πρώτο βαθμό. Η Αστυνομία ήθελε να επισπεύσει τις έρευνες γιατί φοβόταν ότι, με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλά (με την έννοια των βαλιτσών με χρήματα) θα μπορούσαν να εξαφανιστούν. Μάλλον δεν είχαν άδικο.

Τις επόμενες ώρες όμως θα γίνει κατανοητό αν και πώς θα φτάσει στο δεύτερο επίπεδο: η βελγική αστυνομία ρωτά τον Πάντζερι και τον Γκιόργκι για ποιον προορίζονταν τα μετρητά, που βρέθηκαν στο σπίτι, έχοντας το υλικό από τις υποκλοπές στο χέρι. Επομένως, δεν θα μπορούν να πουν πάρα πολλά ψέματα.

Ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο συνδικαλιστής Visentini και ο πρόεδρος της ΜΚΟ No Peace without justice, Niccolò Figà-Talamanca, θα ερωτηθούν για τις σχέσεις τους με το Κατάρ. Αλλά η έρευνα θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…