Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

H κυβέρνηση «δημοσιοποίησε άρον-άρον το θέμα με την "Κιβωτό" για να αλλάξει η ατζέντα από τις υποκλοπές», αναφέρει δημοσίευμα από το «Βήμα της Κυριακής»

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί απεγνωσμένα να τινάξει από πάνω της την αφόρητη πίεση από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, φαίνεται ότι βρήκε βαλδίδα αποσυμπίεσης, μέσω της Κιβωτού του Κόσμου. Την ώρα που το σκάνδαλο με τις σχετικές καταγγελίες που αφορούσαν τις σεξουαλικές αλλά και σωματικές κακοποιήσεις παιδιών, είναι στην πρώτη γραμμή της ειδησιογραφίας, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα από «Τα Νέα – Σαββατοκύριακο», αναφέρει ότι η υπόθεση ήταν γνωστή στις αρχές για περισσοτέρους από δύο μήνες.

 

Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Αθηνών. Εκτός από τα «κενά» στον χειρισμό της υπόθεσης από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., προκύπτουν ερωτήματα και για τη στάση του αρμόδιου Υφυπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων, με το δημοσίευμα να βάζει στο «κάδρο» και τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρούσε την υπόθεση «με αργούς ρυθμούς», μέχρι την κατάθεση του 19χρονου…

 

«Δημοσιοποίησαν άρον-άρον το θέμα με την “Κιβωτό”»

Δημοσίευμα μάλιστα από το «Βήμα της Κυριακής» , αποκαλύπτει γιατί το θέμα βγήκε τώρα και σηκώθηκε τόσο γρήγορα ψηλά. Συγκεκριμένα, μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε η εσπευσμένη δημοσιοποίηση του θέματος, σε μια προσπάθεια να φύγει από το επίκεντρο της ειδησεογραφίας το ζήτημα των υποκλοπών. Πρόκειται για μια αποκάλυψη που –εάν ισχύει–αποτυπώνει χαρακτηριστικά τον τρόπο που «λειτουργεί» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί απεγνωσμένα να τινάξει από πάνω της την αφόρητη πίεση από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν πριν από δέκα μέρες κατέθεσε ο 19χρονος μιλώντας για ασελγείς πράξεις εις βάρος του στην «Κιβωτό», «αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση άρον- άρον της υπόθεσης, όχι μόνο με γενικόλογο δελτίο Τύπου, αλλά με διαρροή των καταθέσεων των κεντρικών προσώπων». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, σημαντικά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν πως η ενέργεια αυτή έγινε «πιθανώς για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής», επειδή στην επικαιρότητα «κυριαρχούσε η υπόθεση των υποκλοπών».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τον ρόλο που διαδραμάτισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη δημοσιοποίηση του θέματος. Όπως τόνισε, η εσπευσμένη διαρροή της υπόθεσης προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών που είχαν στείλει τον φάκελο στην αστυνομία, προκειμένου να τον ερευνήσει και να τον γυρίσει πίσω «κι όχι να σπεύσει να διαρρεύσει για λόγους επικοινωνιακούς το περιεχόμενό του».