ΜΚ

Μηνάς Κωνσταντίνου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει κλίμα ρωσικής νοθείας στις εκλογές

Ούτε τρεις ημέρες δεν πέρασαν από τις τρομολαγνικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη και οι κυβερνητικές διαρροές μέσω του Mega έρχονται να επιβεβαιώσουν την τραμπική ρητορική με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί στις εκλογές.

Κατάσταση «συναγερμού» εκπέμπουν από την κυβέρνηση, επικαλούμενοι φόβους ρωσικής «επίθεσης» την ημέρα των εκλογών, με τις κυβερνητικές διαρροές να θέλουν τον Μάκη Βορίδη να έχει εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής ψήφου, την ώρα που στη Νέα Δημοκρατία επενδύουν στην προεκλογική ατζέντα του φόβου που εγκαινίασε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ούτε τρεις ημέρες δεν πέρασαν από τις τρομολαγνικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη και οι κυβερνητικές διαρροές μέσω του Mega έρχονται να επιβεβαιώσουν την τραμπική ρητορική με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί στις εκλογές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε «συναγερμό», καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ρωσικής «επίθεσης» την ημέρα των εκλογών, με στόχο να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάκης Βορίδης φέρεται να έθεσε επί τάπητος ακόμα και το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής ψήφου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο αυτό «έφυγε από το τραπέζι». Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως κατόπιν επικοινωνίας του documentonews.gr με το Υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδεται κατηγορηματικά πως έχει τεθεί σενάριο διεξαγωγής εθνικών εκλογών με ηλεκτρονική ψήφο εντός επικρατείας.

Υπενθυμίζεται πως τη περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αντίστοιχες δηλώσεις για το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές, φέρνοντας για παράδειγμα τη Σουηδία, αλλά συνδέοντας με τους «φόβους» του και τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές.

«Σήμερα υπάρχουν εκλογές στη Σουηδία. Η Σουηδία, σε θεσμικό επίπεδο, ήδη κινητοποιείται ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν ρωσικές παρεμβάσεις στη διαδικασία των εκλογών. Το ίδιο συμβαίνει, σας διαβεβαιώνω, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Διότι, ναι, υπάρχουν και εντός της Ευρώπης κόμματα, δυνάμεις, οι οποίες είναι φίλα προσκείμενες προς τη Ρωσία και η Ρωσία θα είχε κάθε λόγο αυτές τις δυνάμεις να τις υποστηρίξει» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, για να συνεχίσει αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές.

«Δεν σας λέω κάτι καινούριο, σας λέω πράγματα τα οποία είναι ευρέως γνωστά. Και καθώς η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε προεκλογική τροχιά θα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες παρεμβάσεις -γνωρίζουμε και τους τρόπους με τους οποίους γίνονται- δεν θα τις επιτρέψουμε στην πατρίδα μας ώστε να επηρεάσουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών» δήλωσε ακόμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τον υπουργό Εσωτερικών και τις διαρροές για τις «αλλεπάλληλες συσκέψεις» του να επιβεβαιώνουν την παραπάνω γραμμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως διόλου τυχαία, την ίδια ημέρα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με έγγραφο των αμερικανικών υπηρεσιών που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιοτητα, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία φέρεται να μετέφερε περί τα 300 εκατ. ευρώ σε ξένα πολιτικά κόμματα, πολιτικούς και αξιωματούχους σε περισσότερες από 24 χώρες από το 2014 και έπειτα, με σκοπό να επηρεάσει τη διεθνή πολιτική.

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν. Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι γαλάζιοι, καταλήγοντας πως «με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

«Επίσης να σας αναφέρω και κάτι ακόμα: έχουμε ήδη στοιχεία για παρεμβάσεις οι οποίες είχαν γίνει στο παρελθόν. Αναφέρονται μάλιστα πολύ αναλυτικά σε αποφάσεις της αμερικανικής Δικαιοσύνης για τη διοχέτευση πολύ σημαντικών ποσών μέσω Ρώσων ολιγαρχών σε Έλληνες εκπροσώπους -σε αυτά συμμετείχαν και Έλληνες δημοσιογράφοι- με σκοπό να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών σταθμών στην Ελλάδα το 2016. Σας αναφέρω πράγματα τα οποία είναι γνωστά, δεν είναι άγνωστα. Μην πέφτουμε λοιπόν από τα σύννεφα όταν συζητάμε για τα θέματα αυτά» ήταν η επίμαχη αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη την περασμένη Κυριακή.

Λίγα 24ωρα μετά τις αναφορές του, επιβεβαιώνεται πως κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στον φόβο και τα σενάρια συνομωσίας καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό για τους γαλάζιους…

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, διεμήνυσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες Χρ. Σπίρτζη…

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει «νίκη» στον πόλεμο…

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες ύψους 11,24% μέσα σε κλίμα γενικότερης οικονομικής ασφυξίας…