Η κυβέρνηση «ξέχασε» να βάλει Διοικητή στο Δ΄ Σώμα Στρατού, σε περίοδο μεγάλης ελληνοτουρκικής έντασης

Και ενώ υπάρχει μεγάλη ένταση εδώ και μέρες στη Θράκη και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός την ώρα που έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις από τη Θράκη και το ρόλο του στρατού στη φύλαξη των συνόρων, έχει ξεχάσει να ορίσει Διοικητή στο Δ' Σώμα Στρατού εδώ και δύο μήνες, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tvxs.gr

Η κυβέρνηση έσπευσε από το Γενάρη να προχωρήσει σε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρακτικά για να αποστρατεύσει άρον άρον τους «μη αρεστούς» αξιωματικούς στην κορυφή της ιεραρχίας, πλην όμως φαίνεται ότι έγιναν τόσο πρόχειρα που «έμειναν στη μέση». ;Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr έχουν αφήσει χωρίς Διοικητή το μεγαλύτερο σχηματισμό του Στρατού Ξηράς που καλύπτει τη Θράκη, σε περίοδο μεγάλης ελληνοτουρκικής έντασης, που έχει ως επίκεντρο τα ανατολικά χερσαία σύνορα .

Ο προηγούμενος διοικητής Χ. Λαλούσης, προήχθη από το ΚΥΣΕΑ σε Αρχηγό ΓΕΣ, όμως στη θέση του δεν έχει οριστεί κάποιος αντικαταστάτης (αφού δεν προχώρησαν οι κρίσεις) αλλά τα καθήκοντα ανατέθηκαν προσωρινά στο Διοικητή της Μεραρχίας Διδυμοτείχου, Α . Ιλλαρίδη, που εδρεύει 200 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα, Ξάνθη. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο προχειρότητας, ειδικά σε τόσο κρίσιμη περίοδο.

Αλωνίζουν οι παραστρατιωτικές ομάδες στον Έβρο

Ο μεγάλος πονοκέφαλος πλέον, πέρα από την αβλεψία της κυβέρνησης, είναι η αντοχή στρατού και αστυνομίας στη φύλαξη των συνόρων εφόσον η τουρκική πλευρά επιμείνει στην πίεσή της. Κλιμάκια στρατιωτικών μονάδων και Αστυνομικών Διευθύνσεων από την ευρύτερη περιοχή, μετακινούνται περιοδικά και για συγκεκριμένο αριθμό ημερών, στον Έβρο.  Άγνωστο παραμένει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες αν συνεχιστεί η τουρκική στάση. 

Την έκτακτη κατάσταση έχουν εκμεταλλευτεί διάφορες ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες που κινούνται κατά μήκος των συνόρων υποκαθιστώντας στρατό και αστυνομία, καθώς και εθνοφύλακες, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Μάλιστα, όπως έχει αναφερθεί σχεδόν σε επίσημο τόνο, συνεργάζονται με τις αρχές, σε βαθμό που έχουν ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό!

 

Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς πρόκειται για ομάδες κυρίως ακροδεξιών, που έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτοι και ήδη έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε πολίτες και δημοσιογράφους. Ανάμεσα σε αυτούς, φαίνεται ότι βρίσκονται και μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Φρουροί της Θράκης», που έχουν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για τρομοκρατικές ενέργειες και φέρεται ότι είναι αυτοί που δρουν στις άτυπες επαναπροωθήσεις. Σε σε επιστολές τους σε ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι μπορούν από τα ελληνικά σύνορα να πλήξουν ανθρώπινους στόχους χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της τουρκικής επικράτειας!

Τα τάγματα εθνοφυλακής στη Θράκη επανδρώνονται από αρκετούς οπαδούς της Χρυσής Αυγής και άλλους ακροδεξιούς, που συχνά έχουν αυτονομηθεί και επιδιώκουν να αποτελέσουν ένα είδος ακροδεξιάς «πολιτοφυλακής», που θα ασχολείται με το προσφυγικό. Τα σενάρια αυτά αναζωπυρώθηκαν όταν ανατέθηκε αρμοδιότητες του προσφυγικού στον Αλ. Στεφανή. Η δράση όλων αυτών, όπως καταγράφηκε και στα νησιά, είναι πρωτοφανής για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ο κίνδυνος για πρόκληση επεισοδίων με απρόβλεπτες διαστάσεις, είναι τεράστιος, όσο η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτες όλες τις παραστρατιωτικές ομάδες.

Πηγή:tvxs.gr

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο ΙΧ όπου κάηκε ο 44χρονος τουρκικής καταγωγής

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο ΙΧ όπου κάηκε ο 44χρονος τουρκικής καταγωγής

Έρευνα της Αστυνομίας για τον άνδρα που βρέθηκε χθες απανθρακωμένος σε όχημα στο Μενίδι

Φιλιππίνες: Και δεύτερος ισχυρός σεισμός μέσα σε 24 ώρες – 6,6 Ρίχτερ η νέα σεισμική δόνηση

Φιλιππίνες: Και δεύτερος ισχυρός σεισμός μέσα σε 24 ώρες – 6,6 Ρίχτερ η νέα σεισμική δόνηση

Ο πιο πρόσφατος σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 6:36 μ.μ. τοπική ώρα (1036 GMT) σήμερα βορειοανατολικά…

Εφιάλτης για μια 35χρονη Κινέζα στο Ν. Κόσμο-Έπεσε στο κενό ύστερα από επεισόδιο με τον σύντροφό της

Εφιάλτης για μια 35χρονη Κινέζα στο Ν. Κόσμο-Έπεσε στο κενό ύστερα από επεισόδιο με τον σύντροφό της

Θύμα κακοποίησης κατήγγειλε πως έπεσε μια γυναίκα στο Νέο Κόσμο, η οποία βρέθηκε στο κενό…