Η κυβέρνηση του πανικού

Έπρεπε να γίνει χαμός στα social media (μετά τις αποκαλύψεις από τις ελάχιστες εφημερίδες που ασκούν κριτική στο επιτελικό κράτος) για να κάνει ξανά άτακτη υποχώρηση η κυβέρνηση στο θέμα του  σκανδάλου με τα voucher

eyes 730745 1920

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπα δείχνοντας ότι το επιτελικό κράτος βρίσκεται σε πανικό μετά από τις αποκαλύψεις, πρώτα των λίγων εφημερίδων που ασκούν κριτική στο κυβερνητικό έργο όπως documento, efsyn, Αυγή, και μετά τα social media. 

Τα λάθη της κυβέρνηση που προσπαθεί να τα παρουσιάσει  ως ικανότητα, τα εντοπίζουν οι εφημερίδες που είναι αποκλεισμένες από την επιχορήγηση για την καμπάνια “Μένουμε_σπίτι και μετά ο κόσμος στα social media που κι εκεί η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει ιδιώνυμο. Την ώρα που βγαίνουν δημοσκοπήσεις αμφιβόλου εγκυρότητας περί δημοφιλίας του πρωθυπουργού που τον παρουσιάζουν τα κυβερνητικά φερέφωνα ως το νέο Μωυσή  της πανδημίας, την ίδια στιγμή σιωπούν σε σκάνδαλα που έρχονται στην επιφάνεια, με την κυβέρνηση να προχωρά σε αναδιπλώσεις μετά το γιουχάισμα.

Να θυμηθούμε ορισμένα από αυτά. 1) Η ακύρωση της τοποθέτησης του Κ. Πατέρα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας. 2) Το ψεύτικο πτυχίο του Columbia που οδήγησε στην παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. 3) Η απόσυρση της χρηματοδότησης σε Μακελειό και Ελεύθερη Ωρα. 4) Η απόφαση που οδηγούσε σε υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με την κυβέρνηση να προχωρά σε γρήγορες   νομοθετικές πρωτοβουλίες που εκτός ότι δημιουργούσαν και άλλα προβλήματα, έπεσαν στο κενό. 5) Η επιβολή του νόμου και τάξη στα κέντρα  υποδοχής προσφύγων στα νησιά. Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, και όταν οι  κάτοικοι ξεσηκώθηκαν η κυβέρνηση υπαναχώρησε κακήν – κακώς.

6) Το φιάσκο με την τηλεκατάρτιση και την κατάργηση της διαμεσολάβησης των ΚΕΚ και των voucher. 

Όπως προκύπτει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει πίσω όταν το κράξιμο και οι αποκαλύψεις την φέρνουν προ προ τετελεσμένου γεγονότος. Οι εφημερίδες που προσπαθεί να στραγγαλίσει οικονομικά όπως και η λογοκρισία που προσπαθεί να επιβάλει στα social media για ακόμη μια φορά πρωτοστατούν στις αποκαλύψεις με ντοκουμέντα μέχρι την στιγμή που αποκαθιστούν την νομιμότητα.  

Όλα αυτά τα σκάνδαλα εδώ και καιρό έχουν αγνοηθεί από τη συντριπτική πλειονότητα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να την κρύψει. Όσο υπάρχει ερευνητική δημοσιογραφία και τα social media να κράζουν, τόσο θα καταρρέει  ο μύθος και η επευφημία του επιτελικού κράτους. Οι δημοσκοπήσεις θα μετατραπούν σε μπούμερανγκ και ο δήθεν θαυμασμός σε χλεύη.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…