Η κυβέρνηση στο έλεος του Φουρθιώτη;

Όταν το ΑΠ έγραφε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να θέσει υπό την προστασία του τον ….Κώστα Βαξεβάνη -γιατί δεν θα έχει πού να κρυφτεί αν πάθει κάτι- κανείς δεν περίμενε ότι οι εξελίξεις θα ήταν τόσο καταιγιστικές.

2021 0330 15201000 3

Καθώς ο εκδότης του Documento, στην καταγγελία για τις απειλές που δέχεται, ενέπλεκε τον Μ. Φθουριώτη, ο κυβερνητικός και ο κρατικός μηχανισμός άλλαξαν στάση απέναντι σ’ αυτόν τον περίεργο και σκοτεινό εν πολλοίς τύπο.

Άρχισαν να ερευνούν, ενώ δεν είχε υπάρξει καμία αντίδραση όταν πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε καταγγελία ότι εισέβαλε στο γραφείο του με μπράβους και τον απείλησε.

Αντίθετα μάλλον με τον Βρούτση τα έβαλε το «σύστημα Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ελεγχόμενος στη Βουλή για τη φρουρά που του διέθετε η ΕΛΑΣ απέφυγε να θίξει προσωπικά, τον «παρουσιαστή», όπως τον ανέφερε, και θεώρησε «λάσπη στον ανεμιστήρα» την καταγγελία ότι είχε 14 αστυνομικούς για να τον προστατεύουν… ενώ είχε μόνο τέσσερις. 

Όταν μετά την αφαίρεση της φρουράς αναφέρθηκαν δυο επιθέσεις με όπλο και εμπρηστικό μηχανισμό στην οικία  Φουρθιώτη, κάποιοι αναρωτήθηκαν ποιος εκθέτει ποιον, ή ποιος τιμωρεί ποιον. Τελικά η αστυνομία ανακάλυψε τη σκηνοθεσία και τις άκρες με τον υπόκοσμο. Παλιά κόλπα.

Η κυβέρνηση σε περιδίνηση

Είναι φανερό ότι η καταγγελία Βαξεβάνη επέδρασσε σαν καταλύτης στην κυβερνητική απραξία εναντίον του «παρουσιαστή». Οι αρχές κινήθηκαν δραστήρια για να καταλήξουν στη σύλληψή του -που επιβεβαιώνει όσα όλοι είχαν υποψιαστεί.

Για τον Φθουριώτη έχουν γίνει πολλές καταγγελίες και αποκαλύψεις και έχουν γραφεί περισσότερα.

Φαίνεται όμως ότι ο κίνδυνος να βρεθεί η κυβέρνηση εκτεθειμένη, με ενδεχόμενη επιβεβαίωση των απειλών κατά του τον Κ. Βαξεβάνη,  ζήτησε από τις αρχές  την  διερεύνηση κυκλωμάτων και έφτασε στον Φουρθιώτη.

Στο έλεος του Φουρθιώτη

Όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η εικόνα οι πιθανότητες για την τροπή που μπορούν να πάρουν τα πράγματα είναι δύο:

Η μια να προκύψουν σχέσεις του Φουρθιώτη με κάποιους αξιωματικούς, ή άλλους κρατικούς παράγοντες – παρά είχε προνόμια χωρίς «συνεργασία»– οπότε θα εντοπισθούν και απλώς θα μείνουν πολιτικά εκτεθειμένοι όσοι από την κυβέρνηση αδιαφόρησαν ως τώρα.

Η άλλη πιθανότητα είναι να εντοπιστούν απευθείας σχέσεις του Φουρθιώτη με κυβερνητικούς παράγοντες, οπότε η πολιτική διάσταση της υπόθεσης είναι αναπόφευκτη.

Θα δικαιώσει όποιον έδωσε εντολή να γίνει πραγματική έρευνα για τον εν λόγω κρατούμενο πλέον -μάλλον ο Πρωθυπουργός  -αλλά θα φέρει την κυβέρνηση σε περιδίνηση και στην ανάγκη να θυσιάσει κάποιον.

Μένει να δούμε και τι θα πει ο Φουρθιώτης. Εκ των πραγμάτων και παρά την αναξιοπιστία του και τις επιφυλάξεις που οφείλει να έχει κάποιος σ’ αυτό το είδος προσώπων -ακριβώς γι’ αυτό το λόγο- συνιστά εφιάλτη για τη κυβέρνηση.

 Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι βρίσκεται στο έλεός του.

Πηγή: Anoixtoparathyro

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…