Η κυβέρνηση διαλύει την δημόσια υγεία: Κλείνει το κέντρο μαστού στο «Έλενα»

Χωρίς προφανή λόγο και αιτία, μπαίνει λουκέτο στο Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου, το οποίο παρείχε τις υπηρεσίες του σε περίπου 20.000 γυναίκες ετησίως, εδώ και 45 χρόνια. Την ίδια ώρα αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
 

NewsRoom 30/05/2020 | 09:56

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη απόφαση, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή χιλιάδων γυναικών, οι οποίες πλέον πρέπει να απευθύνονται σε ιδιωτικές δομές ή να περιμένουν για μεγάλο διάστημα σε λίστες αναμονής άλλων δημόσιων νοσοκομείων, ενώ στην περίπτωση που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, όπως άλλωστε και πολλοί συμπολίτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, δεν θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες για την υγεία τους εξετάσεις και θεραπείες, να λάβουν την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και να υποβληθούν σε χειρουργείο, υπηρεσίες που προσέφερε απλόχερα το Κέντρο Μαστού από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Κραυγή αγωνίας για την αναστολή λειτουργίας της παιδοκαρδιοχειρουργικής του «Αγία Σοφία»

 

Αγωνιούν οι γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου του «Αγία Σοφία» το οποίο όπως αναφέρουν στο documentonews.gr υπολειτουργεί από το 2011.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία», Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου Κοκολάκη αναφέρει ότι «τα τελευταία χρόνια από το 2011- 2013 το κέντρο ήταν τελείως κλειστό. Όταν άνοιξε πάλι υπολειτουργούσε και πάλι μέχρι και την ημέρα που έγινε νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid -19»

Το γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους γονείς είναι πως παρά την επανεκκίνηση τακτικών χειρουργείων στα άλλα νοσοκομεία, στο συγκεκριμένο κέντρο δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. «Δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για την επαναλειτουργία και στέλνουν άλλους γονείς στο Ωνάσειο και άλλους στο Ιασώ»

Η πρόεδρος του Συλλόγου, μιλώντας στο documentonews.gr διευκρίνισε ότι «μπορεί στο Ωνάσειο να μην επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς ωστόσο είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο για τα παιδιά να χειρουργούνται στο Παίδων που υπάρχουν όλες οι ειδικότητες ενώ παράλληλα βρίσκονται εκεί και οι γιατροί τους που γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό των παιδιών».