Newsroom

Newsroom

Η κυβέρνηση «σφυρίζει» τη λήξη της πανδημίας: Ένα self test στα σχολεία από 1η Απριλίου και 100% πληρότητα στα γήπεδα

Την ώρα που κυβέρνηση μιλούν για άρση των μέτρων, η Αθηνά Λινού κρούει το «καμπανάκι» κινδύνου για την Όμικρον 2, και ζητά περισσότερα μέτρα 

5540787

Από δυο σε ένα θα μειωθούν τα self test στα σχολεία όπως αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η πληρότητα στα γήπεδα να πάει στο 100%.

Νωρίτερα, σε πρωινές δηλώσεις που έκανε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έγινε γνωστό ότι θα καταργηθεί και το εκδικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβαλλόταν στους ανεβμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Η άρση του προστίμου αναμένεται να συμβεί μετά την κατάργηση του green pass, το οποίο σύμφωνα με ον  ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναμένεται να καταργηθεί το καλοκαίρι. 

Αθηνά Λινού: Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει η Όμικρον 2

Την ώρα που κυβέρνηση και διάφοροι ειδικοί ο ένας μετά τον άλλον – παρά τις διαφορές τους – μιλούν για άρση των περισσότερων από τα εναπομείναντα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας,  Αθηνά Λινού έκρουσε το «καμπανάκι» κινδύνου για την Όμικρον 2, και ζήτησε από την Πολιτεία να ενεργοποιήσει και άλλα μέτρα προστασίας αντί να τα άρει.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του Open, η Αθηνά Λινού δήλωσε ξεκάθαρα ότι «δεν πρέπει να βγουν οι μάσκες» ενώ παράλληλα ζήτησε «να μη μειωθεί η πληρότητα στους κλειστούς χώρους».

Παράλληλα ζήτησε να επανέλθουν τα self test στο γενικό πληθυσμό και να γίνει νέα ενημερωτική καμπάνια για την ανάγκη αυτοελέγχου πριν από την έξοδο των πολιτών σε κλειστούς χώρους.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…